• Groessen DS1 – Pacelli DS1 (10-16) 24-26

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd Groessen – Pacelli op het programma. Een bekende tegenstander voor onze dames. Vorig seizoen werd er in Groessen nipt verloren doordat Groessen enkele seconden voor het eindsignaal het winnende doelpunt wist te maken. Hoewel de wedstrijd in de tweede helft van de competitie ruim gewonnen werd door de dames van Pacelli, vond men dat er nog wel iets recht te zetten viel. De dames waren dan ook gebrand om de 2 punten mee naar Zieuwent te nemen.

De wedstrijd begon scherp. Pacelli wist een voorsprong te creëren van wel 6 doelpunten en hield deze voorsprong de eerste helft in stand. Er werden mooie aanvallen gespeeld en de dekking stond goed. Groessen wilde, net als vorig seizoen, via hun twee cirkelspeelsters spelen en probeerde daarmee de hoeken vrij te spelen. Pacelli had grip op hun aanval en dit bleek ook uit de ruststand: 10-16

De tweede helft wilden ze dit doorzetten. De wedstrijd werd opnieuw aangefloten, maar zowel Pacelli als de dames van Groessen begonnen slordig. Stom balverlies en slordigheden aan beide kanten van het veld.

Het spelletje van Groessen bleef hetzelfde: weinig tot geen afstandsschoten, maar vooral veel ballen naar de cirkel en de hoek. Toch wist Groessen een aantal keren te scoren waardoor het gat van zes doelpunten kleiner werd. Daarnaast kreeg Groessen een aantal tijdstraffen en penalty’s in hun voordeel waardoor het verschil nog maar één doelpunt was. De stand 21-22 stond op het bord. De spanning was om te snijden, maar gelukkig kon de voorsprong in stand gehouden worden. Met nog enkele doelpunten aan beide kanten won Pacelli de wedstrijd met 24-26.

Een zwaar bevochten wedstrijd met een spannend slot, maar ook deze wedstrijden moet je tot een goed einde zien te brengen en dat is gelukt. De dames reden terug naar Zieuwent met in de kofferbak twee welverdiende punten.

Volgende week, 15 oktober, speelt Pacelli om 19.30 uur thuis tegen LHC DS1. Supporters zijn weer van harte welkom. Heel graag tot dan.