• HV Pacelli 1 - HV LHC 1 (15-15) 29-27

Na twee gewonnen wedstrijden, speelde Pacelli afgelopen zaterdagavond haar tweede thuiswedstrijd tegen de dames van LHC uit Lemelerveld. Vorig seizoen werd er uit van dit team verloren, maar werd er thuis een ruime overwinning geboekt. Afgelopen zaterdag was het echter spannend in het Sourcy Center en werd de wedstrijd pas in de laatste paar minuten beslist.

In de beginfase van de wedstrijd kwam Pacelli op voorsprong, die geleidelijk aan verder werd uitgebouwd door goed samenspel en snelle tegenaanvallen. Halverwege de eerste helft kwam LHC echter dichterbij en vielen er steeds meer gaten in de dekking bij Pacelli, waardoor LHC steeds makkelijker tot scoren kon komen. LHC varieerde in de aanval met diverse afstandsschoten en door goed samenspel met de cirkel, waar Pacelli vaak net te laat ingreep. De aanval begon daarnaast bij Pacelli stroever te lopen met als gevolg dat de opgebouwde marge steeds kleiner werd. LHC trok de stand uiteindelijk gelijk, waardoor beide teams met een stand van 15-15 gingen rusten.

In de rust werd aangegeven dat met name de dekking scherper en alerter moest zijn op het aanvalsspel van LHC. Daarnaast moest Pacelli beter met haar kansen in de omschakeling en in de aanval omgaan.

De tweede helft begon voor beide teams gelijk op. De dekking stond bij Pacelli beter, maar echt grip kreeg Pacelli nog niet op de afstandschutters van LHC. In de aanval werden er door Pacelli meer kansen gecreƫerd, maar de paal, lat of de keepster van LHC stonden Pacelli in de weg om tot scoren te kunnen komen. Na kleine aanpassingen in zowel de verdediging als in de aanval, trok Pacelli in de laatste vijf minuten aan het langste eind en werd de overwinning over de streep getrokken. Ondanks de moeizame wedstrijd, waarin Pacelli het onnodig spannend wist te maken, leverde de winst weer twee goede punten op. Daarmee blijft Pacelli samen met Wesepe en HV HAVAS nog altijd ongeslagen in de competitie.

Volgend weekend hebben de dames van Pacelli een vrij weekend. Op zaterdag 29 oktober speelt Pacelli weer een uitwedstrijd tegen de dames van Heeten. Deze wedstrijd zal om 19.00 uur gespeeld worden in Sporthal Heeten in Heeten.