• HV Pacelli – Handbal Houten (17-10) 26-18

19-11-2016 - Na het verlies tegen Havas vorige week, moesten de dames van Pacelli helaas hun eerste plaats afstaan. Deze wedstrijd tegen het onbekende Houten moest dan ook gewonnen worden om in de race te blijven voor het kampioenschap.
    In de beginfase van de wedstrijd hadden we een moeilijke start. De eerste paar aanvallen leverde helaas geen doelpunten op. Dat zorgde ervoor dat in de beginfase houten op 0-1 voorsprong kwam. In de loop van de wedstrijd begon Pacelli hun eigen spel te spelen. We kwamen op snelheid aan en trokken dit door waardoor we de gaten goed konden benutten. Dit leverde mooie aanvallen op. We gingen de rust in met een stand van 17-10.
    In de rust werd aangeven dat in de tweede helft een offensieve 5:1 dekking moest worden gespeeld. Doordat Houten veel doelpunten creëerde uit de tweede lijn, moesten we in de dekking actiever onze handen gebruiken, zodat we meer ballen konden blokken. Verder moesten wij ons eigen spel blijven spelen en op snelheid gaan.
    In de tweede helft was de concentratie ver te zoeken, dit leverde begin 2e helft veel balverlies op. Het blok in de dekking stond wel beter. Ondanks het onnodig balverlies, waren er ook mooie aanvallen die op druk mooi waren uitgespeeld. We hebben de punten thuis gehouden met een eindstand van 26-18.
    Na afloop van de wedstrijd kregen wij gunstig nieuws te horen dat de dames van HAVAS werden verslagen door Groessen waardoor wij weer bovenaan komen te staan met 12 punten!
    Als team willen wij graag het publiek bedanken voor het supporteren! Volgende week spelen wij op zaterdag 26 november een uitwedstrijd tegen AES Arnhem DS2, in Arnhem om 19:15.