• AES 2 - Pacelli 1 (12-10) 28-22

12-11-2016 - Na het verlies van Havas tegen Groessen vorige week, stonden de dames van Pacelli weer op de eerste plek. De taak voor de dames was om te winnen van AES 2 in Arnhem, zodat we deze eerste plek konden behouden.

In de voorbespreking was duidelijk besproken dat ze vooral hun eigen spel moesten spelen tegen deze onbekende ploeg. Helaas begon Pacelli te slap aan de wedstrijd, waardoor ze gelijk achter de feiten aanliepen. Aan het einde van de eerste helft kwam Pacelli wat beter in hun eigen spel. Helaas was er te veel balverlies, werden er te veel (open) kansen gemist en zorgde een wat slappe verdediging voor een achterstand van 12 -10 in de rust.

In de rust werd er gehamerd op het afwachten van kansen en deze vooral ook te benutten. Ook in de verdediging was samenwerken een belangrijk punt. Er was nog niets verloren, de wedstrijd was nog lang niet gespeeld. Helaas kreeg Pacelli geen vat op de lange aanvallen van AES 2, werden er enkele doelpunten onterecht afgekeurd en was Pacelli ook de tweede helft te slordig in hun spel. De eindstand was dan ook in het voordeel van AES 2: 28-22.

Een uitslag die niet had gehoeven, er had zeker meer in gezeten voor de dames van Pacelli. Door deze uitslag staan de dames van Pacelli weer samen met Havas aan kop.

De volgende wedstrijd spelen de dames van Pacelli op zaterdag 3 december tegen HVBS. Graag zien we u om 19:30 in het Sourcy Center te Zieuwent. Wij nodigen u allen van harte uit om ons te komen aanmoedigen.