• H.V. Pacelli 1 – Lettele 1 (10-10) 22-22

Nadat de dames van Pacelli vorige week hebben verloren van Wesepe, wilden ze dit keer niet nog een keer de twee punten laten liggen. Gisteravond speelden ze hun laatste wedstrijd van het jaar tegen Lettele. Pacelli heeft al een heel aantal keren tegen Lettele gehandbald en weten dat het een lastige ploeg blijft om tegen te spelen.

In de voorbespreking van de wedstrijd werd duidelijk gezegd dat we met ons hoofd moesten blijven spelen, geconcentreerd blijven en zo een goede aanval opzetten. We moeten vooral opletten dat Lettele voornamelijk van afstand schiet, dus het blokken van de bal zal belangrijk zijn, maar we moeten ook goed blijven opletten op hun schijnbewegingen. We begonnen daarom ook met een defensieve 6- 0 dekking. Er werden mooie aanvallen gespeeld, maar helaas kwam Lettele bij de middenuit snel terug, zonder dat wij het door hadden en hadden we ook zo weer een doelpunt tegen. Aanvallend bij ons hadden we ook een aantal keer balverlies en werd er afgerond op de paal of over het goal heen. Het zat ons aanvallend niet helemaal mee. Zo gingen we de ruststand in met 10 – 10.

In de rust werd ook weer gezegd dat we meer met ons koppie moesten blijven handballen, want dat kunnen we en dan kun je de dekking van Lettele goed uitspelen. In de tweede helft stond de dekking sterk en er werden veel ballen geblokt, maar doordat de keeper de bal niet aanraakte, ging de bal over de achterlijn en had Lettele weer hoekworp. Zo hebben we Lettele vaak nog een extra kans gegeven op scoren. We kregen ook veel penalty’s tegen, die soms misschien niet helemaal terecht waren.

We hebben in de laatste minuten alle energie nog ingezet om de verdediging dicht te houden, maar is het helaas niet gelukt om nog op een kleine voorsprong te komen. Zo eindigde de wedstrijd in een 22 – 22 gelijkstand.

Aangezien M.I.C. met één punt verschil heeft verloren van Havas, staan wij nu op een gedeelde derde plek samen met A.E.S. Arnhem en M.I.C.

Het eerste deel van de competitie zit er nu op, op zaterdagavond 7 januari spelen we om 20:45 in Meersen om de punten proberen te pakken tegen M.I.C.