• HV LHC 1 – HV Pacelli 1 (17-13) 32-26

22 januari 2017 - Na vorige week thuis te hebben gewonnen van hekkensluiter Groessen, speelde Pacelli afgelopen zondagmiddag een uitwedstrijd tegen de dames van LHC in Lemelerveld. De laatste jaren werden de uitwedstrijden tegen LHC keer op keer verloren. Pacelli was ditmaal vastberaden om in deze serie verandering te brengen, zodat de twee punten mee naar Zieuwent konden worden genomen. Vol goede moed begon Pacelli aan de wedstrijd en opende al vrij snel de eerste score. Gedurende de beginfase van de wedstrijd ging het gelijk op en waren beide teams aan elkaar gewaagd. Langzamerhand slopen er toch steeds meer gaten in de dekking bij Pacelli, waardoor LHC steeds makkelijker tot score kon komen. Met schoten vanaf de cirkel, maar ook vanuit de hoeken wist LHC het net te vinden. Pacelli kwam daarentegen moeilijk door de 6-0 verdediging van LHC heen en probeerde met schoten vanaf de opbouw dichterbij te komen. Dit verliep moeizaam, waarna LHC tot aan de rust de score al aardig had opgeschroefd. Pacelli en LHC gingen uiteindelijk rusten met een 17-13 stand.

In de rust werd aangegeven dat de dekking scherper en compacter moest zijn om de ruimte aan de cirkel voor LHC te verkleinen. Ook moest er meer gebruik worden gemaakt van de snelle tegenaanvallen. In de omschakeling lag immers de ruimte om tegen LHC makkelijker tot score te komen.

De tweede helft begon echter met twee tegentreffers van LHC. Hoewel de dekking werd aangepast naar een 6-0 verdediging, kon LHC zowel van afstand als in 1-tegen-1 situaties nog te gemakkelijk tot score komen. Het verschil was nu zes punten in het voordeel van LHC. Een behoorlijk gat, die niet zomaar door Pacelli weggepoetst kon worden. Pacelli zette alles op alles en probeerde met snelle tegenaanvallen de marge te verkleinen. Kansen werden er vervolgens gecreëerd, maar werden niet altijd even goed afgerond. Pacelli verzuimde om de achterstand te verkleinen, waardoor het alsmaar lastiger werd om de wedstrijd alsnog winnend af te sluiten. Het verschil werd in de tweede helft niet kleiner dan vier doelpunten, waardoor Pacelli achter de feiten aan bleef lopen. Na enkele tijdstraffen, waardoor Pacelli in ondertal kwam te staan, wist LHC de score wederom verder uit te breiden. De wedstrijd werd uiteindelijk met 32-26 verloren in het nadeel van Pacelli. Een wedstrijd voor Pacelli om snel te vergeten. Ondanks het verlies blijft Pacelli op de vierde plek in de competitie staan.

Aankomend weekend mag Pacelli weer thuis in het Sourcy Center aantreden. Dan zal er op zaterdag 28 januari om 19.30 uur gespeeld worden tegen de dames van Heeten.