• OBW 1 - HV Pacelli 1 (9-11) 23-31

5 februari 2017- Afgelopen zondagmiddag stond de uitwedstrijd tegen de dames van OBW uit Zevenaar op het programma. OBW staat op een stabiele negende plek maar zal er alles aan doen om de punten thuis te houden. Daarentegen was Pacelli ook erg gebrand om eindelijk weer eens een uitwedstrijd te winnen.

In de beginfase van de wedstrijd pakte Pacelli direct al een kleine voorsprong van 1 á 2 doelpunten. Wel was het duidelijk dat OBW er alles aan alles wilde doen om de dames van Pacelli tegen te houden. Dit uitte zich in het regelmatig nog even aan een arm trekken wanneer we erdoor waren waardoor er vele penalty’s werden gegeven in het voordeel van Pacelli. Pacelli hield stand en ging met een kleine voorsprong van 9-11 de rust in.

In de kleedkamer werd duidelijk dat we niet sterk speelden en dat we ons mee lieten slepen in het spelletje van OBW. Het plan was om de tweede helft op meer snelheid te gaan spelen en dat we ons niet wilden laten meeslepen in de negativiteit van OBW.

Met bovenstaande boodschap werd er fris begonnen aan de tweede helft. De voorsprong kon langzaam worden uitgebouwd. Mede doordat OBW veel overtredingen maakte en daardoor geregeld in ondertal kwam te staan. Ook konden we meer onze snelle spel spelen waardoor het gemakkelijker spelen was. Klein overzichtje: OBW heeft 8 2-min tijdstraffen gehad en Pacelli 3. Door de vele overtredingen van OBW kreeg Pacelli totaal aan 12 penalty’s. De eindstand was uiteindelijk 23-31 in het voordeel van Pacelli.

Volgende week komen de dames van HAVAS in Zieuwent op bezoek. De dames staan misschien bovenaan maar we hebben er iets goed te maken. Uit werd er niet fantastisch gespeeld door ons waardoor we weten dat er mogelijkheden zijn. Zaterdag 11 februari om 19.30 uur begint de wedstrijd. Tot dan!