• HV Pacelli 1 – AES 2 (11-13) 25-25

11-03-2017 - Afgelopen zaterdagavond speelden de dames van Pacelli tegen de dames van AES Arnhem 2 in Zieuwent. De uitwedstrijd in de eerste helft van het seizoen werd verloren en de dames hadden wat recht te zetten, omdat ze daar niet hebben laten zien wat we eigenlijk kunnen. In de voorbespreking werden duidelijke afspraken gemaakt waarbij we redelijk defensief zouden blijven staan, aangezien AES een gevaarlijke cirkelspeelster heeft en daar veel op gespeeld wordt. Wel moesten we uitstappen op de afstandsschutters. In de aanval zouden we veel op snelheid spelen en moesten we afstand van de dekking houden, aangezien AES defensief zou spelen tegen ons.

Vanaf het beginsignaal werd er aan beide kanten op tempo gespeeld. Het was duidelijk dat beide teams erop gebrand waren de punten te pakken. AES opende de score en nam in het eerste deel van de wedstrijd het initiatief. Pacelli creëerde verschillende kansen, maar wist het doel nog niet te vinden. Bij een stand van 1-4 keerde het tij en raakte Pacelli op dreef: 5-4. Vanaf dat moment ging het continue gelijk op in de wedstrijd waarbij AES veelal op voorsprong bleef. Zo gingen we rusten met een stand van 11-13.

In de kleedkamer werd nog even duidelijk gezegd waar het op stond. We moesten iets gretiger zijn en zorgen dat we voor de cirkel bleven staan in de verdediging zodat ze wat minder gemakkelijk aangespeeld kan worden. Veel op snelheid blijven gaan en blijven bewegen in de aanval, dan komt de ruimte vanzelf. Aangezien ze bijna niet op ons uitstappen, is het belangrijk afstand te houden en van afstand te schieten.

De tweede helft begon goed. De eerste paar aanvallen werd er mooi van afstand gescoord. AES bleef ook scoren en daarmee bleef het verschil steeds ongeveer 2 doelpunten. Halverwege de tweede helft nam Pacelli het initiatief over. De verdediging en de keepster stonden in deze fase goed en AES wist een aantal keer niet te scoren. Pacelli daarentegen speelde een aantal aanvallen mooi uit en wist op voorsprong te komen. Vanaf dat moment bleven beide teams om de beurt scoren; AES kwam weer op gelijke hoogte en de aanval erna scoorde Pacelli weer. Tot het einde bleef het spannend. Bij 25-25 kreeg AES een grote kans, maar de cirkelspeelster gooide op de paal. Pacelli had nog 1 aanval en speelde met een extra speelster door de keeper te wisselen. Helaas ging de kans er niet in. De keepster van AES gooide op het lege doel van Pacelli; net naast.

Daarmee bleef de stand na 60 minuten op 25-25 staan. Gezien de hele wedstrijd was deze uitslag terecht en werden de punten verdeeld.

Aanstaande zaterdag, 18 maart, spelen we om 20.15 uur uit tegen HVBS, in Bunschoten Spakenburg. Supporters zijn uiteraard weer van harte welkom.