• HVBS 1- HV Pacelli 1 (13-7) 22-20

18-03-2017 - Afgelopen zaterdagavond speelden de dames van Pacelli hun één na laatste uitwedstrijd van het seizoen. De wedstrijd HVBS – Pacelli stond op de planning. Pacelli stond op de 4e plek en HVBS op de 8e plek. Kijkend naar de thuiswedstrijd tegen HVBS (33-18) en naar de stand van de competitie, zou Pacelli hier toch wel moeten kunnen winnen.

In de voorbespreking is duidelijk gezegd dat Pacelli van zichzelf uit moesten gaan en op tempo moest gaan spelen. Helaas lieten ze dit in de eerste minuten niet zien. In de aanvallen wist HVBS onze dekking gemakkelijk te passeren en Pacelli zelf mistten veel te veel open kansen. Hierdoor liep Pacelli direct achter de feiten aan. Pacelli liet HVBS in haar spel komen waardoor de ruststand 13-7 was.

Het was in de rust voor iedereen duidelijk dat dit anders zou moeten in de 2e helft. De afspraken moesten worden nagekomen. Veel meer samenwerken, feller zijn, initiatief nemen en vooral onze eigen kansen benutten. Dat was Pacelli van plan om het verschil recht te trekken.

Na het fluitsignaal voor de 2e helft begonnen ze sterker. Onze dekking zat dicht, waardoor HVBS niet tot scoren kwam. Door zelf de kansen wel te benutten, kwamen we langzaam wat dichter bij. We gingen vol door en maakten het gat steeds kleiner. Helaas duurt een wedstrijd maar 60 minuten en was er niet genoeg tijd om de betere tweede helft voort te zetten. Het gat van de eerste helft was te groot en dat hebben we niet kunnen dichten. De eindstand was 22-20 in het voordeel van HVBS.

Helaas zijn we momenteel gezakt naar de 5e plaats. Maar als we de komende weken winnen van Wesepe en Lettele dan is een 4e plek nog zeker haalbaar!

Aanstaande zaterdag, 25 maart, spelen we om 19.30 een thuiswedstrijd tegen Wesepe. Pacelli heeft wat goed te maken en gaat er voor zorgen dat die punten in Zieuwent blijven. De steun van Zieuwents publiek kunnen we daarbij goed gebruiken.

Na de wedstrijd is er de gelegenheid om met zijn allen te proosten en het seizoen af te sluiten tijdens de Seizoensafsluiting 2017. Hopelijk tot dan!