• SC Overwetering 1 - HV Pacelli 1 (17-12) 30 - 26

Vanavond speelden we onze eerste wedstrijd van de competitie, het hele team is er weer klaar voor na een goede voorbereiding. We speelden vanavond een uitwedstrijd tegen Overwetering, nieuw in Hoofdklasse B doordat ze vorig jaar zijn gepromoveerd vanuit de Eerste klasse. We hebben een lange tijd niet tegen ze gespeeld, maar iedereen heeft zin om weer te beginnen aan de competitie.

Na het beginsignaal hadden we al snel een eerste doelpunt tegen vanuit de hoek. Wij reageerden daarop met drie doelpunten voor ons. Een mooi uitgespeelde aanval doordat de hoek een groot gat kreeg om het af te ronden. Maar Overwetering laat het hier niet bij zitten en komt terug met drie doelpunten waardoor het na 10 minuten 4 – 3 stond voor Overwetering. Het vervolg van de eerste helft verliep in vlagen. Een aantal goede aanvallen, maar toch nog te veel tegendoelpunten. In de rust stond het 17 -12.

In de rust kregen we te horen dat we in de dekking meer uit moesten gaan op de aanvaller zodat zij minder kans had om af te ronden. Dit gold vooral voor speelster met rugnummer 14, die erg sterk was door met weinig ruimte mooie doelpunten te maken. Het spel bleef wisselvallig net zoals in de eerste helft, heen en weer. Helaas lukte het de dekking niet om de aanvaller tegen te houden en lukte het de keepers ook een groot aantal keer niet om tegendoelpunten te voorkomen. We konden niet goed ons eigen spel spelen en hebben we verloren met 30 – 26.

Deze week gaan we weer trainen om ervoor te zorgen dat het zaterdag wel beter gaat lukken tegen Houten. We hebben wel iets goed te maken. Volgende week hebben we Krabbenborg Transport als wedstrijdsponsor en ‘buurvrouwen de Steege’ sponsoren de wedstrijdbal. Wij hopen u volgend weekend allemaal te zien in het Sourcy om de eerste thuiswedstrijd van de competitie te spelen. Tot volgende week!