• Pacelli DS1 – Houten DS1  (14-9 )  29-17

De wedstrijdbal werd gesponsord door: Krabbenborg Transport BV, Zieuwent.

Zaterdag 7 oktober hebben de dames van Pacelli de eerste thuiswedstrijd van seizoen 2017-2018 gespeeld. De tegenstander, Houten DS1, is geen onbekend team. Ook vorig seizoen hebben beide teams tegenover elkaar gestaan. Afgelopen maart werd de wedstrijd in Houten nog verloren met 23-21.

Om 19.30 uur klonk het startsignaal in het goed gevulde Sourcy Center te Zieuwent. Ondanks een goede voorbereiding en een heldere voorbespreking, begon de wedstrijd slecht. Het massale publiek kon niet meer dan toekijken hoe Pacelli twijfelachtig van start ging. Veel balverlies resulteerde in een 0-4 achterstand. Toen Pacelli eindelijk het doel van Houten wist te bereiken, werd het tij gekeerd. Pacelli speelde met meer vertrouwen, mooie aanvallen werden opgezet en de dekking stond goed. Pacelli kwam terug en wist de score terug te brengen naar een gelijke stand. Hierop volgde nog meer mooie aanvallen, maar helaas werden niet alle open kansen goed afgemaakt. Ondanks dit hebben de dames zich goed herpakt en gingen met een ruststand van 14-9 de kleedkamer in.

In de rust werd vooral gehamerd op de vele gemiste open kansen. De ballen moesten de tweede helft vol overtuiging het doel in. De dekking stond goed, dit moest zo blijven staan.   Bovenstaande afspraken werden in de tweede helft nagekomen. De kansen werden afgemaakt en de dekking stond wederom sterk. Houten liet steken vallen in de verdediging. Hierdoor kreeg Pacelli meerdere penalty’s mee. Ook stond Houten regelmatig met een man minder in het veld, vanwege een twee-minuten tijdstraf. Pacelli wist hier goed van te profiteren en liep in score steeds verder uit. Eindstand: 29-17.

Aanstaande dinsdag, 10 oktober, speelt Pacelli de eerste bekerwedstrijd tegen Wesepe DS1 in het Sourcy Center. De wedstrijd begint om 19.15 uur. Het publiek is wederom van harte welkom om de dames naar een overwinning toe te juichen.

De volgende competitiewedstrijd is op zondag 15 oktober, uit, tegen OBW Zevenaar om 12.55 uur. Ook hier is het publiek van harte welkom.