• W.H.C. 1 – HV Pacelli 1 (11-12) 18-23

12 november 2017 - Afgelopen zondag hadden de dames van Pacelli hun derde uitwedstrijd. Uitwedstijden zijn altijd een probleempuntje voor ons dus we wilden daar graag verandering in brengen. We hadden nog nooit eerder tegen de dames van W.H.C. gespeeld, aangezien ze van hoofdklasse A komen en wij zelf in hoofdklasse B spelen. W.H.C. staat net plek onder ons, op de vijfde plek, dus we konden uitlopen of W.H.C. zou gelijk met ons komen te staan.

Vooraf aan de wedstrijd zijn we eerst bij onze begeleidster José wezen eten die ook in Bentelo woont. Ze had speciaal voor ons een overheerlijke tomatensoep met ballen gemaakt, die ons extra energie gaf waardoor we nog harder ons stinkende best gingen doen.
    Tijdens de voorbespreking werd ons verteld dat we gewoon ons eigen spelletje moesten spelen. W.H.C. was immers een nieuwe tegenstander die nog niet eerder onze wissels had gezien, hiermee konden we ze dus verassen. De eerste helft verliep echter moeizaam en er werden vanaf onze kant erg veel kansen gemist. We gingen dan ook de rust in met een minimale voorsprong: 11-12.

In de rust is ons duidelijk gemaakt dat we onze kansen moesten benutten en dat we de dingen die we tijdens de voorbespreking hadden besproken na moesten komen. Zo moesten we beter uitstappen in de verdediging en iets meer overtuiging laten zien in de aanval. Vol goede moed gingen we de tweede helft in. We begonnen dan ook een stuk sterker en stonden strakker in de verdediging, en liepen uiteindelijk ook steeds iets meer uit. Deze kleine voorsprong hebben we vastgehouden tot het eind van de wedstrijd. Hierdoor stond er uiteindelijk een einduitslag op het scorebord van: 18-23. Hoewel we wel weer een uitwedstrijd gewonnen hadden, wat ergens voor ons wel een prestatie is, hadden we er toch niet echt een voldaan gevoel bij omdat we allemaal wisten dat er meer ingezeten had.

Volgende week spelen de dames van Pacelli weer thuis tegen Nieuw Heeten. Zij staan op dit moment laatste, maar daarom mogen we ze niet onderschatten en moeten we gewoon weer onze volle honderd procent geven. We hopen dat jullie allemaal komen kijken volgende week zaterdag 18 november om half 8 in Zieuwent!