• SC Wesepe DS1 – HV Pacelli DS1 25-31 (9-15)

Afgelopen zaterdag 3 februari 2018 waren de dames naar Olst afgereisd om het op te nemen tegen Wesepe. Wesepe staat op de tiende plaats wat op papier zou betekenen dat het een niet al te moeilijke wedstrijd zou moeten worden. Echter is het een bekende tegenstander waar ze al jaren tegen spelen en werd er thuis maar nipt gewonnen met één doelpunt verschil.

Bij het fluitsignaal was het aan Wesepe om de eerste aanval op te zetten. Nadat er een paar aanvallen verstreken waren kwam Pacelli al snel op voorsprong. Verschillende aanvallen werden door mooi snel spel uitgespeeld, echter werden de dames soms iets wat te gretig waardoor meerdere malen de controle over de bal verloren ging, waardoor niet al te ruim kon worden uitgelopen. Verdedigend stond Pacelli goed in de eerste helft; 9 tegendoelpunten, waarvan een paar penalty’s, daar valt weinig van te zeggen.

Met een prima ruststand van 9-15 gingen de dames redelijk tevreden de kleedkamer in. Verdedigend mocht het heel iets scherper en aanvallend moesten ze meer rust bewaren en toch het eigen spelletje blijven spelen.

Toen de tweede helft eenmaal begon, kwam Pacelli in een klein dipje. Ze waren ietwat slordig in het aanspelen / vangen waardoor Wesepe simpel genoeg de bal een aantal keer kon overnemen. Wesepe kon hierdoor iets dichterbij komen maar het gat was in het eerste helft eigenlijk al geslagen. Het was geen beste wedstrijd van de kant van Pacelli en ze weten dat ze veel beter kunnen. Door de comfortabele voorsprong in de eerste helft hebben ze de wedstrijd beheerst kunnen uitspelen zonder al te veel moeite. De punten zijn binnen en dat telt.

Aankomend weekend zijn de dames vrij maar de week daarop spelen ze eindelijk weer een thuiswedstrijd. Dit is ook weer een keer fijn na twee uitwedstrijden. Op zaterdag 17 februari komt W.H.C. thuis op bezoek. Ook deze punten zullen voor Pacelli gaan tellen dus een volle tribune is altijd welkom! Tot dan!