• HVBS - HV Pacelli 1 (9-16) 20-33

5 maart 2016 - Afgelopen zaterdagavond speelden de dames van Pacelli de uitwedstrijd tegen HVBS. De thuiswedstrijd werd met 28-20 gewonnen in het voordeel van Pacelli. Om nog in de race te blijven voor het kampioenschap was het erg belangrijk dat er punten gepakt werden.

In de voorbespreking werd de focus vooral gelegd op de snelle omschakeling en het goed voorbereiden en opbouwen van de aanval. Het eerste kwartier van de wedstrijd ging het gelijk op. Over en weer werd er gescoord en vooral in de dekking liet Pacelli hier en daar nog wat liggen. Ook de gecreëerde kansen werden niet volledig benut. Toch lukte het om in het laatste kwartier van de eerste helft een voorsprong te creëren van 7 doelpunten. De ruststand was 9-16 in het voordeel van Pacelli.

Tijdens de rust werd vooral besproken dat de dames verdedigend een tandje bij moesten zetten en aanvallend de gecreëerde kansen moesten blijven benutten. De start van de tweede helft begon goed voor Pacelli, er werden mooie aanvallen gespeeld en verdedigend liep het langzaam beter. Pacelli kon haar voorsprong in de tweede helft verder uitbreiden en heeft niks meer uit handen gegeven. Een verdiende overwinning met een eindstand van 20-33 in het voordeel van Pacelli.

Na de wedstrijd kwam er al snel bericht dat de nummer 1, Wijhe, had verloren van Groessen. Dit betekent dat Wijhe nog maar een voorsprong heeft van één punt op de dames van Pacelli. De komende vier wedstrijden zullen dus ontzettend spannend worden, waarin er nog van alles kan gebeuren.

De volgende wedstrijd gaan de dames weer voor de volle 100% voor de punten. Met uw support aankomende zaterdag moet dat zeker gaan lukken. De wedstrijd vindt plaats op 12 maart, om 19:30 in het Sourcy. Tot dan!