• HV Pacelli 1 - Lettele (16-15) 25-28

19 maart 2016 - Afgelopen zaterdagavond speelden de dames van Pacelli de thuiswedstrijd tegen Lettele. De uitwedstrijd werd met 29-29 gelijk gespeeld. Om nog in de race te blijven voor het kampioenschap was het erg belangrijk dat er punten gepakt werden.

In de voorbespreking werd vooral de focus gelegd op de verdediging. De dames moesten proberen om de goede verdediging van de wedstrijd ervoor de hervatten. In de eerste helft liep de wedstrijd gelijk op en werden aan beide kanten het goal gevonden. De dames hadden niet altijd even goed vat op de aanval van Lettele, maar toch liepen ze uit naar een voorsprong met 5 punten verschil. Toch ging het aan het einde van de eerste helft mis en gingen we de rust in met 16-15

Tijdens de rust werd er duidelijk aangegeven dat de dames verdedigend een tandje bij moesten zetten. Ook moesten de kansen nauwkeuriger benut worden. De tweede helft wilde het niet lukken bij de dames en er werden te veel kansen gemist. Pacelli kon de voorsprong niet vasthouden en moesten de punten mee geven aan Lettele. De wedstrijd eindigde in een 25-28 nederlaag voor Pacelli.

Door het verlies is het zicht op het kampioenschap helaas verdwenen. De dames spelen nog twee wedstrijden en hopen op een mooie tweede plek te kunnen eindigen. Aankomend weekend is het Pasen en hebben de dames geen wedstrijd. De volgende wedstrijd spelen de dames op 2 april tegen Heeten, om 19.30 uur in het Sourcy Center.