• HV Pacelli 1 – Heeten 1 (15-13) 29-26

2 april 2016 - Zaterdagavond stond de thuiswedstrijd tegen Heeten op het programma. Heeten staat op een 10e plek in de competitie en uit werd er gewonnen met 25-31.

In de voorbespreking is duidelijk gezegd dat de dames van zichzelf uit moesten gaan en op tempo moesten spelen. Door tegen Lettele te verliezen was de druk van de ketel af waardoor er vrijuit gespeeld kon worden. Vorige wedstrijden tegen Heeten waren vaak slordig met veel technische fouten dus hier had de coach de spelers op geattendeerd. De eerste paar minuten liepen de dames uit naar een 3-0 voorsprong maar al gauw veranderde dit naar een stand van 3-3 waarna het gelijk op ging. De verdediging stond niet goed en in de aanval straalden de dames weinig uit. Er werden teveel kansen gemist wat resulteerde in een ruststand van 15-13.

In de rust werd verteld dat de dames hun koppies erbij moesten houden en de wedstrijd vooral in de dekking moesten winnen, de aanval komt dan van zelf wel. Er zat maar weinig pit in de dames en dit moest even rechtgezet worden zodat ze in de tweede helft meer uitstraalden.

De tweede helft werd alsnog niet goed begonnen. De dekking was anders neergezet omdat de 5-1 in de eerste helft niet goed uitpakte. Echter stond er in de tweede helft een 6-0 maar werd er alsnog te makkelijk gescoord. Daarnaast werden er in de aanval ook nog steeds teveel kansen gemist waardoor er niet uitgelopen kon worden. Al met al was de overwinning niet in gevaar geweest maar was het absoluut geen spetterende wedstrijd. Gewoon een reguliere overwinning, eindstand 29-26.

Volgende week spelen de dames op 10 april de laatste wedstrijd van het seizoen in Soest tegen BDC. BDC staat op een 5e plek en ze staan bekend om hun harde spel. Thuis werd er gewonnen met 32-24. Door verlies van Lettele op Wesepe zijn de dames zeker van een 2e plek, ook bij verlies op BDC.