• BDC 1 - HV Pacelli 1 : 36 – 29 (15-14)

10 april 2016 - Op zondag 10 april speelde HV Pacelli dames 1 de laatste wedstrijd van de competitie, uit tegen BDC in Soest. BDC staat in de middenmoot en de dames van Pacelli op de tweede plaats. Pacelli kon niet meer naar boven of beneden op de ranglijst. De opdracht was om er een mooie wedstrijd van te maken en de punten mee naar huis te nemen.

Pacelli begon echter wat slap aan de wedstrijd. Het team stond niet op scherp en was niet fel in de verdediging. BDC kon vrij makkelijk tot scoren komen. Pacelli maakte haar doelpunten ook wel, maar niet genoeg om BDC voor te blijven. Ruststand 15 – 14 voor BDC.

In de rust zei coach Carla dat de dames er op alle fronten een tandje bij moesten doen: feller in de verdediging, scherper in de aanval. Gedurende de tweede helft bleven beide teams in eerste instantie gelijk opgaan, maar Pacelli kon de wedstrijd niet in haar voordeel beslissen. Aan het eind van de wedstrijd werd het gat iets groter: eindstand 36 – 29 voor de thuisspelende ploeg.

De competitie 2015 – 2016 is hiermee tot een einde gekomen. De dames hebben 1 week rust en gaan dan om de Bartels Cup spelen. Er staan nog minimaal 5 wedstrijden op het programma. De eerste is op 19 april om 19.30 uur, uit tegen D.S.V.D. . Daarna staat er een thuiswedstrijd op het programma: 10 mei om 19.30 uur tegen Voorwaarts. Supporters zijn van harte uitgenodigd!