• HV Pacelli 1 - HV M.I.C. 1: 27-21 (13-10)

Op zaterdag 1 oktober speelde dames 1 de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. MIC uit Meerssen (Zuid-Limburg) kwam in Zieuwent op bezoek. MIC is afgelopen seizoen gedegradeerd uit de Tweede Divisie en is voor HV Pacelli een onbekende tegenstander.

De dames begonnen fel aan de wedstrijd, en door een goede dekking en mooie aanvallen pakten ze een voorsprong van 5-1. Helaas zette deze lijn zich niet de hele eerste helft door. Het spel van HV Pacelli zwakte wat af, waardoor MIC langszij kon komen. Een tijdje liep het spel gelijk op, maar gelukkig scoorden de dames in de slotfase van de eerste helft een paar keer vaker dan MIC. Zo stond er na 30 minuten een lichte voorsprong op het bord: ruststand 13-10.

In de kleedkamer gaf coach Carla aan dat de dames nogal mat speelden, en dat ze in de tweede helft graag het felle spel van het begin van de wedstrijd terug wilde zien.

Net als de eerste helft was ook de tweede helft een mix van mat spel en flitsend handbal. De dames maakten het zichzelf soms onnodig moeilijk, maar trakteerden het publiek ook geregeld op mooie acties. Een positief punt is dat de dames de voorsprong in de tweede helft niet meer uit handen hebben gegeven. En uiteraard telt het eindresultaat: de eerste 2 punten van het seizoen zijn binnen! Eindstand 27-21.

Op zaterdag 8 oktober speelt HV Pacelli om 19.00 uur tegen Groessen in Sportcentrum Triominos te Duiven. Supporters zijn uiteraard van harte welkom!