• HV Pacelli 1 – W.H.C. 1 (7-11) 23-21

Zaterdag 17 februari speelden de dames van Pacelli thuis tegen W.H.C.. De uitwedstrijd was een erg moeizame wedstrijd, waar de dames uiteindelijk nog wel de punten mee naar huis hebben kunnen nemen. Op dit moment is elke wedstrijd belangrijk als Pacelli nog een kans wil maken op het kampioenschap, aangezien HAVAS en Lettele beide met 1 punt voorsprong bovenaan staan.

De wedstrijd begon, zacht uitgedrukt, erg moeizaam. De hele eerste helft hebben de dames achter de feiten aangelopen, waardoor ze vanaf het begin al achter stonden. Door veel zeer slordige en technische fouten, misten ze super veel kansen. Ook verdedigend werden er veel fouten gemaakt, waardoor W.H.C. veel via de cirkel kon spelen en via de snel doorstartende opbouwers. W.H.C. die goed gebruik maakte van deze onoplettendheid, kon ook veel scoren door hun snelle tegenaanvallen. Al met al een niet al te beste eerste helft aan de kant van Pacelli, die dan ook eindige met een ruststand van 7-11 in het voordeel van W.H.C.

In de rust werd nog even duidelijk gemaakt dat ze echt wakker moesten worden als we deze wedstrijd wilden winnen. 4 doelpunten achterstand kon nog zeker wel worden ingehaald, maar dan moest er wel alles voor gegeven worden. En dat deden ze ook. Na ongeveer 20 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft kwamen de dames van Pacelli op gelijke hoogte. Hierdoor kregen ze er weer wat meer vertrouwen in. Aan beide kanten werd veel gestraft, waardoor W.H.C. op een gegeven moment nog maar met 4 in het veld stond en Pacelli veel penalty’s tegen kregen. Er werd door beide ploegen geknokt voor de punten, maar uiteindelijk is Pacelli als winnaars uit de strijd gekomen met een einduitslag van 23-21! Na de wedstrijd kwamen ze erachter dat dit zeer belangrijke punten zijn, omdat de beide koplopers punten hadden laten liggen. Wat betekent dat Pacelli nu bovenaan staat!!!

Volgend weekend hebben ze rust, maar de week daarop spelen de dames van Pacelli uit tegen Nieuw Heeten. Zij staan op dit moment negende. De vorige keer werd hier thuis nipt van gewonnen met 25-24, dus het is een team waar zeker rekening mee moet worden gehouden. Hopelijk zien we jullie op 3 maart om half 8 in Nieuw Heeten om ons aan te moedigen!