• SV Nieuw Heeten DS1 – Pacelli DS1 20-26 (10-13)

Na een weekend rust stond er weer een uitwedstrijd op het programma, ditmaal tegen SV Nieuw Heeten. Nieuw Heeten had uit 17 wedstrijden 10 punten behaald. Pacelli daarentegen had 29 punten uit 17 wedstrijden en stond sinds de laatste speelronde op de 1e plaats.

Voor beide teams was het erg belangrijk om 2 punten te behalen. Voor Nieuw Heeten om een afstand te nemen van de onderste plekken en voor Pacelli om de nummer 1 positie te behouden.

De wedstrijd begon met een doelpunt voor Nieuw Heeten. Kort daarna kon Pacelli de 1-1 maken en de dames liepen gelijk uit naar een stand van 1-4. Over en weer werd er gescoord, maar Pacelli bleef de gehele eerste helft 3 à 4 doelpunten voor staan. De ruststand was 10-13 in het voordeel van Pacelli.

In de rust werd besproken dat er met iets meer snelheid gespeeld moest worden en vooral in de dekking geconcentreerd blijven spelen. Met deze aanwijzingen begonnen de dames aan de tweede helft.

Ook de tweede helft bleef Pacelli constant scoren. Bij beide teams vielen er meerdere malen 2-minuten straffen, maar ook dit veranderde niet veel aan het verloop van de wedstrijd. Pacelli heeft de gehele wedstrijd met rust en vertrouwen gespeeld, een eindstand van 20-26 was dan ook meer dan terecht. Door het behalen van deze 2 punten blijft Pacelli bovenaan de ranglijst staan.

Met nog maar 4 wedstrijden te gaan komt het einde van de competitie toch echt in zicht. Zaterdag 10 maart spelen de dames om 19:30 een thuiswedstrijd tegen Auto van Ewijk/LHC DS1. Ze hopen weer op uw steun en support!