• HV Lettele 1 – HV Pacelli 1 (13-8) 31-28

Afgelopen zaterdag speelde Pacelli DS1 haar laatste wedstrijd van de competitie. Deze uitwedstrijd werd gespeeld tegen Lettele DS1. Met Lettele op de derde plek en Pacelli op de tweede plek beloofde dit een spannende wedstrijd te worden! Overigens was er voor beide teams geen mogelijkheid om nog te stijgen of dalen in de ranglijst, mits de koploper, Havas, zou verliezen. Maar helaas was dit niet het geval.
    In de voorbespreking kwam onder andere naar voren dat Pacelli alles moest geven wat er nog mogelijk was. De laatste wedstrijd van het seizoen wilden de dames namelijk maar al te graag afsluiten met een overwinning!
    De wedstrijd begon fel! De eerste paar minuten ging het nog redelijk gelijk op, maar na een tijdje liep Lettele toch iets uit wat resulteerde in een ruststand van 18-13. In de rust werd er besproken wat anders moest. Het doelpunten verschil van 5 is prima in te halen bij handbal, en met deze instelling ging Pacelli dan ook de tweede helft in.
    De tweede helft begon echter niet zo goed. Lettele was snel in de aanval waardoor er bij Pacelli gaten vielen in de verdediging. Toch gaf Pacelli het nog niet op, dit bleek dan ook. Na 10 minuten in de tweede helft begon Pacelli aan een inhaalrace. De verdediging stond een stuk sterker, en in de aanval werd er scherp afgerond. Dit resulteerde erin dat Pacelli terugkwam tot een achterstand van maar 1 doelpunt. Helaas was dit net niet genoeg, Lettele wist de voorsprong toch te behouden. Dit leidde tot een eindstand van 31-28.
    Hoewel Pacelli de laatste wedstrijd van het seizoen niet wist te winnen, zijn dit jaar veel doestellingen behaald en uiteindelijk zijn ze geëindigd op een mooie 2e plaats! In de na-competitie neemt Pacelli deel aan de Bartelscup, een competitie voor teams uit de hoofdklasse en de tweede divisie.
    Tot slot willen de Dames alle supporters enorm bedanken voor hun enthousiaste ondersteuning geduurde het hele seizoen!