• HV Lettele DS1 - HV Pacelli DS1 (12-9) 20 - 24

Afgelopen zaterdag speelde dames 1 van handbalvereniging Pacelli haar eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen de dames van HV Lettele. Van tevoren was al bekend dat dit geen makkelijke wedstrijd zou worden, omdat de beide teams zeer gewaagd zijn aan elkaar. Vooraf werd duidelijk gemaakt dat er vooral met veel rust gespeeld moest worden en dat de dames van Pacelli gewoon hun eigen spel moesten gaan spelen.

De eerste helft begon enigszins stroef. Pas na 5 minuten scoorde Pacelli de 0-1 en deze bouwden ze uit tot een 0-5 voorsprong. Maar daarna kwam Lettele langzaam terug. Het lukte Pacelli niet altijd om de gecreƫerde kansen te benutten. Pacelli ging dan ook de rust in met een 12-9 achterstand. Tijdens de rust werd gezegd dat als de kansen gewoon benut zouden worden, het team hier zeker niet hoeft te verliezen. Dus dat hebben we gedaan! De tweede helft stond het al snel 12-12, waarna de dames eigenlijk niet meer achter hebben gestaan. Het lukte Lettele niet meer om terug te komen de tweede helft, omdat de verdediging van Pacelli als een blok stond en door een aantal fantastische reddingen van de keeper. Uiteindelijk besloot Lettele om mandekking te zetten op een aantal spelers, maar de rust kon bewaard blijven en daardoor de voorsprong ook. De einstand was 20-24 in het voordeel van Pacelli! Een uitslag om trots op te zijn.

Volgend weekend spelen de dames van Pacelli thuis tegen de dames van ESCA uit Arnhem. Hopelijk zien we jullie dan op 13 oktober om half 8 in het Sourcy Center in Zieuwent.