• HV Pacelli DS1 - ESCA Handbal DS1 (14-11) 27-22

Afgelopen zaterdag 13 oktober speelde dames 1 van Pacelli haar tweede thuiswedstrijd tegen ESCA Handbal DS1. Dit team zat vorig jaar ook al in de Hoofdklasse B, dus het is een bekende tegenstander voor Pacelli. Vorig jaar zijn zij als vierde geëindigd, dus het beloofd een lastige wedstrijd te worden.
    De eerste helft begon Pacelli met een voorsprong van 5 doelpunten, later kwam ESCA nog dicht in de buurt. Pacelli ging alsnog de rust in met een kleine voorsprong: 14-11. Het team van Carla Ensink moest ervoor zorgen dat ze op hun eigen tempo bleven spelen. ESCA, met maar één wissel op de bank, speelde vertragend. In de tweede helft werd er op de rechteropbouwer van Pacelli mandekking gezet. Pacelli zette het spel nog breder op door een extra persoon in het veld te zetten en ontstond er vooral veel ruimte in de rechterhoek. Jammer genoeg werd dit niet beloond met een doelpunt. In de verdediging had Pacelli door dat er steeds hetzelfde werd gespeeld vanuit de rechteraanval van ESCA. Gelukkige hadden we nog een aantal goede reddingen van de keeper. Toen Pacelli de rechteraanval van ESCA vastzette, kon ESCA niet meer in de buurt komen en de eindstand is dan ook 27-22 in het voordeel van Pacelli.
    Volgend weekend zijn we vrij in verband met herfstvakantie en we spelen die week erop op zondag 28 oktober uit tegen OBW in Zevenaar, hopelijk met onze supporters.