• OBW DS1 - HV PACELLI DS1 (8-12) 15-23

Afgelopen zondagmiddag stond de uitwedstrijd tegen de dames van OBW op het programma. Inmiddels zijn de twee teams bekende tegenstanders van elkaar en Pacelli weet dat het uit bij OBW nooit erg makkelijk gaat. Toch zijn de dames van Pacelli erg gebrand om de 2 punten gewoon mee naar huis te nemen.

De wedstrijd begon voor Pacelli erg matig. Het was traag, weinig beleving en de kansen werden niet afgemaakt. Pacelli schoot de keeper van OBW lekker in, waardoor ze de eerste helft goed stond te keepen. OBW daarin tegen, maakte de kansen in het begin wel af, waardoor ze een groot gedeelte van de eerste helft voor stonden. De eerste helft was zeker niet goed vanuit Pacelli’s kant, maar toch wist Pacelli de achterstand om te draaien in een voorsprong bij rust 8-12.

In de kleedkamer werd duidelijk gemaakt dat we de kansen echt af moesten maken en dat we het ons zelf moeilijk aan het maken waren. De dekking stond echter redelijk, waardoor OBW ook niet veel kon scoren. De tweede helft moest met meer overtuiging en meer snelheid gespeeld worden, want we weten dat OBW het daar moeilijk mee heeft.

De tweede helft begon en Pacelli begon beter aan het tweede deel van de wedstrijd, maar geweldig was het nog steeds niet. De kansen werden wel afgemaakt, waardoor de voorsprong iets groter werd in het voordeel van Pacelli. De dekking stond wel goed bij Pacelli, waardoor de keepster de ballen goed tegen kon houden. Uiteindelijk heeft Pacelli de wedstrijd goed uitgehandbald, maar echt geweldig was het niet. Eindstand 15 – 23 in het voordeel van Pacelli. De punten gaan mee naar huis en op naar de volgende wedstrijd.

Volgende week 3 november 2018 spelen de dames van Pacelli 1 tegen Overwetering 1. Ook een bekende tegenstander, waar Pacelli vorig jaar uit heeft verloren. Het kan dus een spannende wedstrijd worden. Dus allen kom kijken om 19:30 uur in het Sourcy Center. Pacelli gaat er weer alles aan doen om de punten in huis te houden. Tot dan!