• HV Pacelli DS1 - Overwetering DS1 (14-10) 34-16

Afgelopen zaterdag speelden de dames van Pacelli een thuiswedstrijd tegen de dames 1 van Overwetering. Ondanks dat Overwetering nog geen punten heeft weten te pakken dit seizoen konden we aan hun uitslagen zien dat ze zich niet zomaar gewonnen gaven. Daarnaast waren we nog niet vergeten dat we er vorig jaar uit hadden verloren. Met dit ons achterhoofd wisten we wat ons te doen stond.

De eerste paar minuten begonnen we sterk aan de wedstrijd maar vergaten we de kansen af te maken waardoor Overwetering de eerste doelpunten wist te scoren. We bleven rustig en kwamen langzaam in ons eigen spel. De kansen werden benut, de verdediging begon sterker te staan waardoor we bijkwamen en langzaam een voorsprong wisten te pakken. De ruststand was uiteindelijk 14-10 in ons voordeel. In de rust bespraken we dat Overwetering veel de cirkel opzoekt en graag wil passeren. Daardoor ging onze dekking van een 5-1 naar een 6-0 dekking. Al snel bleek dat dit een goede zet was. De tweede helft had Overwetering veel moeite met onze dekking en aanval. De voorsprong werd langzaam groter en groter waardoor het een leuke wedstrijd werd voor zowel het team als publiek. Je kan tevreden terug kijken als je in de tweede helft 20 keer weet te scoren en maar 6 doelpunten tegen krijgt. Een mooie opsteker voor volgende week.

Volgend weekend spelen de dames van Pacelli uit tegen W.H.C. dames 1. De wedstrijd wordt zaterdag 10 november gespeeld om 19.30uur in sporthal de Mossendam. Hopelijk tot dan!