• W.H.C. DS1 - HV Pacelli DS1 (5-10) 14-23

Afgelopen zaterdag avond speelden de dames van Pacelli een uitwedstrijd tegen dames 1 van W.H.C. Vorig jaar zat het dames 1 team van W.H.C. ook al in de Hoofdklassen B, dus het is een bekende tegenstander voor Pacelli.
    De eerste helft stond Pacelli dames 1 stevig in de schoenen en hield de verdediging goed dicht. De dames van W.H.C. konden er niet doorheen komen. In de aanval had Pacelli het wat moeilijker, we moesten erg wennen aan de gladde vloer en bal. Hierdoor ging de afronding soms nog mis. De aanval liep hierdoor bij beide teams niet lekker. Eind eerste helft wist Pacelli dames 1 toch een voorsprong te nemen van 5-10. Naar een korte rust wisten de dames van Pacelli wat ze te doen stond in de tweede helft. Verdediging goed dicht houden net als in de eerste helft en in de aanval de kansen afmaken. Zo gezegd, zo gedaan. Al snel nam Pacelli de leiding in de wedstrijd en de ballen gingen het doel in. Pacelli nam hiermee de wedstrijd in handen en we speelde hun eigen spel. In de tweede helft werden er meer wissels ingezet en de afronding was gestructureerder en al snel bracht dat een mooie voorsprong op de dames van W.H.C. De eindstand werd daardoor ook 14-23 voor de dames van Pacelli. Een mooie eindstand waarin in de tweede helft veel meer is gescoord. Pacelli dames 1 heeft samen als team geknokt in de wedstrijd, waardoor de overwinning als team verdiend was.
    Volgend weekend speelt Pacelli dames 1 een thuiswedstrijd tegen de dames 1 van Travelbags/HV Zwolle. Hopelijk zien we dan weer onze trouwe supporters in het Sourcy in Zieuwent.