• HV Pacelli - Travelbags/HV Zwolle (14-9) 26-17

Afgelopen zaterdag speelden de dames van Pacelli een thuiswedstrijd tegen de dames 1 van Travelbags/HV Zwolle. Een nog onbekende tegenstander voor de dames van Pacelli. Zwolle is vorig jaar vanuit de eerste klasse opgeklommen naar de hoofdklasse B. Aan de uitslagen is te zien dat ze zich niet zomaar gewonnen gaven en dat het nog best een zware kluif kon worden. Bleven de punten thuis of gingen ze mee naar Zwolle?

De eerste paar minuten begonnen beide partijen sterk. De dames van Pacelli creƫerden veel kansen maar maakte ze niet allemaal even goed af. De eerste 5 minuten liepen de partijen gelijk op. In de loop van de eerste helft stond de dekking van Pacelli goed, waardoor ze uit konden lopen met 5 a 6 doelpunten. Dit verschil heeft vrijwel de hele wedstrijd standgehouden. De ruststand was uiteindelijk 14-9 in het voordeel van Pacelli.

Na de tweede helft begon Pacelli met een paar mooie aanvallen. Hierdoor liep het team nog iets uit op de tegenstander. Er was sprake van mooie individuele acties en mooi samenspel ondanks het vors verdedigen van Zwolle. Aan het eind hadden de dames last van onnodig balverlies en slordigheidsfoutjes. Dit leidde tot een eind stand van 26-17 in het voordeel van de thuisploeg. De puntjes bleven in Zieuwent!

Volgend weekend spelen de dames van Pacelli uit tegen HVBS dames 1. De wedstrijd wordt zaterdag 24 november gespeeld om 20.10 uur in sporthal de De Kuil. Hopelijk tot dan!