• HV Pacelli DS1 - HV Lettele DS1 (10-11) 18-21

12 Januari stond de spannende wedstrijd Pacelli DS1 – Lettele DS1 op het programma. Nummer 1 tegen nummer 2, waarbij Pacelli uit kon lopen met een verschil van 6 punten, maar Lettele ook terug kon komen met een 2 punten achterstand. De vorige seizoenshelft wist Pacelli de uitwedstrijd bij Lettele te winnen met 20-24. Dit beloofde dan ook een pittige wedstrijd te worden voor beide teams.

Na een goede warming up, en de begroeting aan de vele supporters, klonk het beginsignaal. De eerste 3 minuten begonnen scherp, wat resulteerde in een 2 – 0 voorsprong voor Pacelli. Helaas bleef dit niet lang zo, en wist Lettele de stand gelijk te zetten op 3 – 3 in de 7e minuut. Hierna ging het de gehele eerste helft redelijk gelijk op. Pacelli leed meer balverlies en werd snel afgefloten wat resulteerde in snelle en doeltreffende tegenaanvallen van Lettele. Lettele wist één keer vaker te scoren in de eerste helft waardoor Pacelli de rust inging met een kleine achterstand van 10-11.

Het ingaan van de rust met deze stand is niet erg, er is nog van alles mogelijk, echter moet het de tweede helft wel anders. De verdediging moet sterker, en de aanval moet minder slordig.

Net als de eerste helft begon ook de tweede helft met een mooie aanval, waaruit een doelpunt vanaf de cirkel viel. Hierna zwakte Pacelli toch af en bleef de stand gelijk oplopen. Hoewel de dames zo graag wilde, lukte het niet om uit te lopen waardoor 5 minuten voor het einde het scorebord 18-19 aangaf. Trainster Carla Ensink besloot met 7 spelers en een leeg doel aan te vallen, wat helaas de keeper van Lettele ook doorhad, waardoor zij de 18-20 wist te scoren. Pacelli bleef tot het einde haar best doen, maar kwam net te kort. De wedstrijd werd gewonnen door Lettele met een eindstand van 18-21.

Hoewel deze wedstrijd verloren werd staan de dames van Pacelli alsnog op de eerste plaats in de ranglijst met 2 punten meer dan Lettele. Belangrijk is nu dat er geen punten meer blijven liggen, er gewerkt wordt aan het doelsaldo en de volgende wedstrijden weer gespeelt worden zoals Pacelli dat kan.

Volgende week wordt er een uitwedstrijd gespeeld in Arnhem tegen ESCA, de nummer 5 in de competitie.

Tot slot willen de dames alle supporters bedanken voor hun komst en enthousiaste ondersteuning!