• Overwetering DS1 - HV Pacelli DS1 (9-19) 21-33

Afgelopen zaterdag speelden de dames van Pacelli een uitwedstrijd tegen de dames 1 van Overwetering. Overwetering staat op plek 5 in de competitie en dus een goede middenmoter. De dames kennen elkaar al langer en weten dat het daar uit vaak niet makkelijk is. Dus koppen bij elkaar en weten dat ze er weer voor de volle 100% tegen aan moeten gaan om de punten mee naar huis te nemen.

De eerste paar minuten begon Pacelli zwak. Ze kwamen op een 2-0 achterstand en dat was niet hoe Pacelli het voor ogen had. Gelukkig waren de dames niet helemaal van slag en begonnen in te zien dat dit niet nodig was. Pacelli kwam langzamerhand weer in hun eigen spel en begonnen de kansen af te maken. Ze bogen een achterstand om tot een voorsprong in de rust van 9-19.
    In de rust is gezegd dat Pacelli goed aan het spelen waren, maar dat we in de dekking af en toe iets actiever moesten zijn, met name op de afstandschoten vanuit het midden. De dekking bleef strakke 5-1. En aanvallen, doorgaan waar Pacelli was gebleven. 19 keer scoren in 1 helft is natuurlijk niet slecht.

De tweede helft was een vervolg van de eerste helft. De dekking stond redelijk goed, helaas alsnog te veel afstandschoten, maar het stond beter dan de afgelopen weken. Aanvallend bleef het lopen bij Pacelli. Overwetering had moeite met snelle aanvallen van alle kanten van Pacelli. De voorsprong bleef aan de goede kant van Pacelli, waardoor het voor het meegereisde publiek leuk was om naar te kijken. Pacelli kan goed terug kijken op deze wedstrijd en het feit dat we weer meer in ons eigen spel zijn gekomen, en de wedstrijd hebben afgemaakt met een 21-33 winst.

Volgende week spelen de dames van Pacelli 1 een thuiswedstrijd tegen WHC DS1 uit Hengevelde. Natuurlijk in het Sourcy Center en wel om 19:30 uur. We hopen weer op veel publiek!