• H.V. Pacelli DS1 - W.H.C. DS1 (18-10) 35-16

Afgelopen zaterdagavond speelden de dames van Pacelli een thuiswedstrijd tegen de dames 1 van W.H.C. Uit werd er met 14-23 gewonnen in Hengevelde. Wetende waar de kansen liggen bij W.H.C. gingen de dames vol goede moed de wedstrijd in.

Het begin van de wedstrijd verliep een beetje stroef. Pacelli maakte de kansen goed af maar dit lukte W.H.C. in het begin ook. Toen het 5-5 stond was het tijd om wat te veranderen. W.H.C. kent een bepaald patroon in hun aanvallen waardoor de dekking van Pacelli even omgezet moest worden. Toen dit gebeurde stond de dekking ontzettend goed en konden we onze voorsprong in de eerste helft langzaam uitbreiden. Uiteindelijk ging Pacelli de rust in met een 18-10 voorsprong in hun voordeel.

In de rust heerste er kalmte en bezinning omdat de dames van Pacelli wisten dat ze op de goede weg waren en zo door moesten blijven ballen. Zo gezegd, zo gedaan. De tweede helft ging weer goed van start waardoor de score consequent uitgebreid kon worden. Met mooi opgebouwde aanvallen, snelle aanvallen en goed verdedigings- en keeperswerk heeft Pacelli een mooie score van 35-16 kunnen neerzetten op het scorebord.

De jacht op alles winnen en het beste doelsaldo is geopend samen met Lettele. Lettele heeft na dit weekend nog een voorsprong van +15 maar dat we dit weekend +8 zijn ingelopen betekend dat er nog van alles mogelijk is voor beide partijen. Wetende dat de beide ploegen de hoofdklasse ontgroeid zijn en graag willen toetreden tot de tweede divisie maakt dat het een mooie strijd zal worden.

Maar eerst volgende week zondag uit naar Zwolle, de nummer 6 van de ranglijst. Thuis werd er met 26-17 gewonnen maar dit betekent niet dat we de punten cadeau gaan krijgen. We zullen er alles aan doen om de punten mee naar huis te krijgen. Support kunnen we hierbij goed gebruiken. Tot dan in Sporthal Zwolle Zuid (van der Heydenstraat 2) in Zwolle om 13.15uur.