• Bentelo DS2 - HV Pacelli DS1 (10-12) 18-22

“Erop of eronder!” Dit beschrijft de lading over de wedstrijd van afgelopen zaterdag.

Na het geweldige nieuws van vorige week, komt het kampioenschap wel erg dichtbij! Vorige week hoorden de dames van Pacelli namelijk het goede nieuws dat Lettele de wedstrijd, tegen de degradatiekandidaat WHC, had verloren. Dit betekent simpelweg dat Pacelli de koppositie in de hoofdklasse weer heeft overgenomen.

Het kampioenschap komt dankzij hun verlies erg dichtbij, maar daar heeft Pacelli echter wel de twee punten van Bentelo voor nodig. En zeg nou zelf; welke tegenstander wil er nou niet winnen van de koploper? Pacelli had dus afgelopen zaterdag een flinke klus te klaren in Bentelo. Gemakkelijk zou het niet worden. Dit team speelt namelijk hun thuiswedstrijden met hars en dat zijn wij niet gewend.

Het bleek al snel dat Pacelli flink moest wennen aan het spelen met hars op de bal. De eerste tien minuten van de wedstrijd had Bentelo dan ook de leiding. Zij konden profiteren van de afspeel fouten van Pacelli, wat resulteerde in een achterstand voor de Zieuwentse handbaldames. Namelijk 6-3 in het voordeel van Bentelo. Al snel kreeg Pacelli meer controle over de bal en daarmee ook de controle over de wedstrijd. Pacelli ging met 10-12 voorsprong de rust in.

De omstandigheden van de bal kon natuurlijk niet veranderd worden, maar wat dan wel? De verdediging. Die moest scherper, vanuit daar kan er verder gebouwd worden. De tweede helft speelde Pacelli een stuk beter en liepen ze uit tot 14-20. Door enkele 2-minuut straffen in een korte tijd, kreeg Bentelo de kans om weer wat doelpogingen te benutten, maar Pacelli heeft de voorsprong niet meer weggegeven. De wedstrijd eindigde in 18-22. Weer twee punten voor Pacelli!

Dus…. Nog één punt te gaan voor de kampioenstitel in de hoofdklasse B. Volgende week is er geen programma, dus de kampioenswedstrijd wordt pas over twee weken tegen Wesepe gespeeld. Ditmaal een thuiswedstrijd op zaterdag 6 april om 19.30uur.

Komen jullie ook? Dit is tevens de laatste wedstrijd van deze competitie, waarna we graag met jullie proosten bij onze seizoensafsluiting in de Sourcy Lounge. Tot over twee weken!