• HV Pacelli DS1 - D.S.O. DS1 (18-17) 31-29

Afgelopen zaterdagavond speelden de dames van Pacelli hun 2de thuiswedstrijd in de competitie tegen de dames van D.S.O. uit Den Helder. D.S.O. is een compleet onbekende ploeg voor de dames van Pacelli. Maar dat betekent ook dat Pacelli onbekend is voor D.S.O.

De dames van Pacelli waren gebrand om vandaag de punten thuis te houden, en daarmee de eerste 2 punten in de competitie te pakken. Er werden duidelijke afspraken gemaakt en we wisten dat we ons eigen spel moesten gaan spelen. Het spel dat we in de tweede helft tegen HAVAS hebben gespeeld moesten we doortrekken naar deze wedstrijd. Pacelli begon redelijk goed. Er werd goed gescoord en de aanvallen liepen lekker bij Pacelli. Verdedigend waar Pacelli meestal erg sterk in is, was vandaag iets minder. D.S.O kon Pacelli goed bijhouden en de wedstrijd loopt de eerste helft zeer gelijk op. Daarmee werd de ruststand ook bepaald op 18-17 in het voordeel van Pacelli.

In de rust werd besproken dat het aanvallend prima liep, maar dat er verdedigend echt een schepje bij boven op moest. Meer schuiven met z’n allen. Meer als 1 team en elkaar helpen mocht het nodig zijn. Aanvallend doorgaan waar we gebleven waren en proberen break-outs te lopen voor de makkelijkere doelpunten. Pacelli kon richting eind van de tweede helft een gaatje slaan van 5 doelpunten. De dekking stond in die fase beter en aanvallend liep het ook goed. Gelukkig kon Pacelli dit vast houden tot aan het einde van de wedstrijd en hebben ze de wedstrijd over de streep kunnen trekken met de eerste overwinning in de tweede divisie! Eindstand is dan ook 31 – 29 in het voordeel van Pacelli. YES, de dames zijn van de nul af. Dit geeft het team een goed gevoel en vertrouwen voor de volgende wedstrijd.

De volgende wedstrijd wordt op zaterdag 2 november gespeeld tegen JuRo Unirek/VZV DS2 uit ’T Veld. Weer een onbekende tegenstander voor de dames. VZV staat op het moment 2de met 1 wedstrijd minder gespeeld. De dames moeten een lange tocht in de bus maken naar ’T Veld, maar ze hebben maar 1 doelstelling. De punten moeten vanuit Noord-Holland mee genomen worden naar Zieuwent. De wedstrijd begint om 20:45 uur. Mocht je je vervelen, maak een mooi ritje naar ’T Veld in Noord-Holland. Dan zien we jullie daar!