• HV Pacelli DS1 - Geel Zwart DS1 (19-15) 32-25

Afgelopen zaterdag speelden de dames van Pacelli een thuiswedstrijd tegen Geel Zwart uit het noordelijkste puntje van Noord-Holland. Dit was tevens een belangrijke wedstrijd met betrekking tot de stand in de competitie. Bij een overwinning zouden de dames van Pacelli de 9e positie innemen in de competitie van de tweede divisie. Geel Zwart was een onbekende tegenstander voor de dames en dat beloofde veel verassingen. Zouden de punten in Zieuwent blijven of toch meereizen naar het noorden?

In het begin van de wedstrijd lieten de dames van Pacelli zich overlopen met een achterstand van 0-2. Gelukkig wist Pacelli zich te herpakken en ging het gedurende de eerste helft redelijk gelijk op. De dames maakte mooie acties en waren erg gedreven met het oog op twee punten. Waar de dames van Pacelli de ballen er aan de andere kant van de zaal in knalde, wisten ze de eerste helft geen raad met de afstandsschoten van Geel Zwart. De eerste helft eindigde in een 19-15 voorsprong.

In de rust werd besproken dat de dames meer focus moesten leggen in de verdediging. Er moest een goed blok komen te staan om op deze manier de weerstand van de tegenpartij af te breken. Na het fluitsignaal voor het begin van de tweede helft gingen de dames volle bak van start. Eindelijk konden de dames van Pacelli hun spelletje weer spelen. Hieruit ontstonden mooie loopwegen, snelle individuele acties en een levendige sfeer in zowel het veld als bij het publiek. De wedstrijd is afgesloten met een eindstand van 32-25.

Volgende week zaterdag staat er een wedstrijd op het programma tegen het welbekende Wijhe. Deze ploeg staat vierde in de competitie en dat belooft een spannende pot. Wil jij erbij zijn? Kom dan op 16 november naar de Lange Slagen 29 te Wijhe! Hopelijk tot dan!