• HV Pacelli

 • HV Pacelli DS1 - Westfriesland/SEW DS2 (13-9) 26-15

  Afgelopen zaterdag moesten de dames van HV Pacelli een thuiswedstrijd tegen SEW dames 2. Wederom een onbekende tegenstander voor Pacelli.

  Pacelli kwam goed uit de startblokken en stond al gauw met 3-1 voor. Het tempo lag er hoog en over en weer werden er mooie aanvallen neergezet. Na een snelle break waarbij Inge in de rug werd geduwd volgde er een terechte rode kaart voor SEW waarna ze nog maar 1 wissel op de bank hadden zitten.
  Hierdoor krikte Pacelli het tempo op maar was de dekking helaas minder alert dan aan het begin van de wedstrijd waardoor SEW toch nog terug kon komen naar 9-9. Vlak voor rust herstelde Pacelli zich met een paar mooie aanvallen waardoor ze de rust in gingen met 13-9 in het voordeel van Pacelli.

  In de rust werd besproken dat Pacelli met hoog tempo moest gaan spelen maar wel met een goede focus zodat er geen onnodig balverlies geleden zou worden. Dit gezegd hebbende begon Pacelli erg sterk te verdedigen waardoor de score kon worden uitgebreid. Wanneer SEW wel een keer door de dekking wist te manoeuvreren stond de goalie van Pacelli het doel dicht te timmeren. Bij een stand van 18-11 was de wedstrijd zo goed als gespeeld. SEW kwam er in de aanval niet uit en Pacelli bleef maar scoren.
  Dit resulteerde in een mooie einduitslag van 26-15.

  Volgende week staat een plakkerige uitwedstrijd op het programma tegen de nummer 12 in de competitie Navique/SVBO. Deze wedstrijd wordt gespeeld om 13:30 in Emmen.