• Zenderen Vooruit/Bornerbroek DS1 - HV Pacelli DS1 (13-10) 24-24

Afgelopen weekend mochten de dames van Pacelli naar Borne om daar de wedstrijd Zenderen Vooruit DS1 - HV Pacelli DS1 af te werken. Voor de wedstrijd hebben ze met z'n allen soep gegeten bij begeleidster José, om zo met een goede bodem aan de wedstrijd te beginnen. Thuis werd er met 14-23 verloren, dus het was tijd voor revanche en te laten zien wat de dames waard zijn!

We begonnen wat moeizaam aan de wedstijd en keken al gauw tegen een kleine achterstand aan. Zenderen had ook nog wat moeite met de wedstrijd maar konden metname door ons balverlies en technische fouten toch hun kleine voorsprong uitbreiden naar 7-3. Pacelli wist zich nog redelijk te herpakken tot een stand van 9-7, en later tot 11-10. Nu was het zaak om voor de rust dit gat niet groter te laten worden. Helaas gebeurde dat wel. De ruststand was 13-10.

In de rust werd gezegd dat Pacelli meer moesten bewegen en minder technische, onnodige fouten moesten maken. Er was zeker nog niks gespeeld dus de dames gingen gewoon met volle vertrouwen de 2e helft in.

In de tweede helft kwam Pacelli meteen goed uit de startblokken. Het stond al gauw 13-12, en zo liep Pacelli de hele tweede helft met een puntje achter Zenderen aan. Er werden mooie acties laten zien, al hadden we soms nog wel moeite met de sterke dekking van Zenderen. Door een aantal snelle breaks kon Pacelli toch nog bijblijven. Tot een stand van 18-18 bleven aan beide kanten doelpunten vallen, en bleef het gelijk staan. Hierdoor werd het in de laatste 1.5 minuut erg spannend, waar Pacelli met 23-24 voorstond. Pacelli mocht in de aanval, maar deze aanvals-actie werd afgefloten, dus kon Zenderen snel terug om nog proberen tot gelijkstand te komen. Pacelli krijgt een rode kaart en penalty tegen, met nog 3.3 seconden op de klok. Het was dus alles of niets, maar Zenderen wist de penalty goed te benutten waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijkspel: 24-24.

Volgende week speelt Pacelli weer thuis tegen de nummer 9; HV HAVAS uit Almere. Ook deze is in de vorige wedstrijd verloren, maar er valt zeker wat te halen. We hopen onze supporters weer te zien op 18 januari om 19:30 in het Sourcy Center.