• HV Pacelli

 • HV Pacelli DS1 - Wijhe '92 DS1 (13-13) 21-24

  Afgelopen zaterdagavond speelden de dames van Pacelli weer een thuiswedstrijd tegen Wijhe dames 1. Pacelli heeft 3 weken geen wedstrijd gespeeld, dus ze mochten na een korte “vakantie” weer aan de bak. Wijhe is geen onbekende tegenstander voor Pacelli. Uit heeft Pacelli net verloren van Wijhe, maar daarin tegen hebben ze in de bekerwedstrijd weer gewonnen van Wijhe. Dat betekende dus dat de wedstrijd alle kanten op zou kunnen gaan.

  In het begin kwam Pacelli best goed uit de startblokken. De dekking stond scherp, waardoor er meteen snelle aanvallen gespeeld konden worden. Daarin tegen merkte Pacelli ook meteen dat Wijhe hetzelfde spelletje wou spelen. Dus beide teams waren gewaarschuwd voor snelle aanvallen. Wijhe speelde net zoals de vorige wedstrijd met een strakke 6-0 dekking. Dat betekende dus dat er kansen lagen om van afstand te schieten. Beide teams waren de eerste helft aan elkaar gewaagd, waardoor de ruststand een gelijkspel werd 13-13.

  In de rust werd besproken dat we redelijk goed stonden. De dekking kon nog iets scherper en we moesten beter uit gaan op de afstandschutters. Vol er uit en de schotarm afdekken. In de aanval de rust bewaren en de kansen benutten. Duidelijke en goede afspraken en Pacelli wist wat er te doen stond. Maar helaas, na rust kon Wijhe meteen 2x achter elkaar scoren, waardoor Pacelli een kleine achterstand moest gaan inhalen. Dit bleef de gedurende de eerste fase van de tweede helft zo. Pacelli scoorde weer, Wijhe scoorde weer, waardoor de achterstand hele tijd 1 of 2 doelpunten bleef. Uiteindelijk kreeg Pacelli halverwege de 2de helft een tegenslag te verwerken. De koppen moesten we bij elkaar houden en zorgen dat we de wedstrijd goed gingen uitspelen en geen blessures meer moesten gaan oplopen.

  Helaas kwam Pacelli de klap niet genoeg te boven, waardoor Pacelli de wedstrijd niet aan de goede kant van de streep kon trekken. De einduitslag is uiteindelijk 24-21 geworden in het voordeel van Wijhe.

  Volgende week speelt Pacelli een uitwedstrijd tegen Kwiek 2. Deze tegenstander heeft Pacelli het afgelopen jaar ook al vaker getroffen. Zowel Pacelli als Kwiek hebben afgelopen jaar beide een keer van elkaar gewonnen. Dus je weet maar nooit wat deze wedstrijd gaat brengen. We spelen zondag 8 maart om 13:00 uur in sporthal de Tijenraan in Raalte. Wie weet tot dan!