• Nieuw Heeten DS1 (6-14) – Pacelli DS1 (14-29)

Afgelopen zaterdagavond (5 november) speelden de dames van Pacelli een uitwedstrijd tegen Nieuw Heeten DS1. Pacelli heeft in de voorbereiding nog een oefenwedstrijd tegen Nieuw Heeten gespeeld. Deze werd toen verloren. Ook de eerste bekerwedstrijd werd tegen Nieuw Heeten gespeeld, deze werd toen gewonnen, maar we wisten ook dat toen het team niet compleet was. Dus we wisten niet goed war we moesten verwachten.  De tegenstander was daardoor niet helemaal onbekend, maar een voorbereiding is altijd anders dan eencompetitiewedstrijd

In het begin kwam Pacelli goed uit de startblokken. Verdedigend stond Pacelli haar mannetje, waardoor ook onze keepster fantastisch aan het keepen was. Na 25 min in de eerste helft stond er een score van 3 – 12 in het voordeel van Pacelli. De laatste 5 minuten waren wat slordiger waardoor ze doormiddel van 2 snelle aanvallen en een gewone aanval 3 doelpunten konden scoren. Daarmee werd de ruststand 6 – 14 in het voordeel van Pacelli

In de rust werd besproken dat we in de dekking goed stonden. De laatste 5 minuten van de eerste helft waren minder, waardoor we Nieuw Heeten geloof gaven. In de tweede helft moesten we dus net zo goed staan, waardoor het geloof van Nieuw Heeten meteen weg zou gaan.

Helaas begon Pacelli de tweede helft niet zo scherp. De eerste 5 min waren te gehaast en onnauwkeurig waardoor Nieuw Heeten een aantal keer kon scoren. Gelukkig herstelde Pacelli zich goed. De opbouwers van Nieuw Heeten kwamen vaak ver uit. Maar gelukkig waren wij scherp genoeg en konden wij ons hier onderuit spelen. De eindstand werd daardoor 14-29 in het voordeel van Pacelli. De puntjes gaan gelukkig dus weer mee naar Zieuwent.

Aankomende week speelt Pacelli weer een thuiswedstrijd. Ditmaal weer tegen Lettele. Een oude bekende. Beide teams zijn veranderd, dus veel zullen we van elkaar niet meet weten.

We hopen de punten weer thuis te houden. Dus kom ons allen aanmoedigen a.s. zaterdag 12 november om 19:30 uur in hetSourcy Center!