• HV Pacelli

  • R.S.C. DS1 – Pacelli DS1 (9-10) 19-25

    Na een weekend rust zijn de dames van Pacelli afgelopen zaterdag afgereisd naar Weerselo om hier te spelen tegen R.S.C.. Het patroon van vóór het vrije weekend zou voortgezet moeten worden, wat betekende dat de punten mee naar Zieuwent moesten gaan. In de voorbespreking werd dan ook gezegd dat het belangrijk was dat Pacelli de kansen af zou wachten en deze goed zou benutten. 

    De eerste helft verliep vrij stroef. Het eerste kwartier wist Pacelli een voorsprong op te bouwen van 4-10, door goed keeperswerk en snelle aanvallen. Ondanks dat Pacelli geen moment achter heeft gestaan, wist R.S.C. deze voorsprong terug te dringen tot een ruststand van 9-10. Dit mede door balverlies aan de kant van Pacelli. Pacelli wist dat er daardoor werk aan de winkel was in de tweede helft.

    In de rust werd besproken dat de dames met wat meer concentratie moesten gaan spelen. De dekking moest dicht blijven en er moest weer meer op tempo gespeeld worden. Nadat het fluitsignaal weer geklonken had, wist Pacelli desondanks in de eerste paar minuten van de tweede helft haar kansen toch niet te benutten. Hierdoor kwamen ze zelfs achter met 11-10. Toch wist Pacelli zich te herpakken en het lukte al snel om de achterstand weer om te zetten in een voorsprong. Dit resulteerde uiteindelijk in een einduitslag van 19-25, wat betekende dat de punten mee naar Zieuwent gingen!

    Aankomend weekend spelen de dames van Pacelli tegen Combinatie ’64. Pacelli neemt momenteel de 4e plek in op de ranglijst en Combinatie ’64 de laatste. Natuurlijk gaan we weer ons uiterste best doen om de punten thuis te houden! Graag zien en horen we jullie support daarom weer op 29 oktober om 19:30 in het Sourcy Center te Zieuwent!