• WHC DS1 - Pacelli DS1 (10-17) 23-32

Op zaterdagavond 17 december mochten de dames van Pacelli zich voor de laatste keer dit jaar klaarmaken voor de wedstrijd tegen W.H.C. Een kort ritje dit keer, richting Hengevelde. Ook deze laatste wedstrijd van 2022 is belangrijk voor HV Pacelli, het is namelijk de strijd om de tweede plek. Met beiden in het bezit van 16 punten is het voor beide partijen van groot belang om de punten binnen te slepen.

Om 19:30 klonk het fluitsignaal voor de start van de wedstrijd. In het begin van de wedstrijd gingen beide partijen nog even tegen elkaar op. Zo ging de stand van 2-3 naar 4-4 en naar 4-6. Tot zo ver kon W.H.C. goed bij blijven, maar vanaf dit moment ging Pacelli uitlopen. De dekking stond sterk en er werd goed gecommuniceerd. Ook het keeperswerk was weinig op aan te merken, want mede door de mooie reddingen van Renske kreeg Pacelli de ruimte om enigszins uit te gaan lopen in de score. De wissels die ingezet werden kwamen goed tot hun recht en hierdoor stond het met rust 10-17 in het voordeel van Pacelli. Vanaf dit moment was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, al is het nog steeds belangrijk om deze goede lijn door te zetten ook in de tweede helft. Het zou niet de eerste keer zijn dat Pacelli een voorsprong verspeelt. Dit bleek afgelopen zaterdag niet het geval en ook in de tweede helft worden aanvallen goed uitgespeeld. Toch bleken de dames van Pacelli het op een moment in de wedstrijd even lastig te hebben in de aanval. W.H.C. had even controle over de aanvallen van Pacelli. Ondanks een aantal 2-minuten tijdstraffen die op elkaar volgden, bleef Pacelli rustig om vervolgens geconcentreerd een aanval op te zetten en uit te spelen. In de laatste 5 seconden wordt Suzan mooi vrijgespeeld en ze maakt dankbaar gebruik van het grote gat dat in de dekking van W.H.C. ontstaat. Bij 23-32 klonk het eindsignaal en mocht Pacelli zich rijk rekenen met de twee punten.

Zo gaat Pacelli de ‘winterstop’ in met een keurige tweede plek met 18 punten. Vanaf 14 januari zal de competitie zich voortzetten en wacht voor Pacelli de enige tegenstander die de dames zonder punten naar huis stuurde. Op 14 januari om 19:30 speelt Pacelli tegen Hacol ’90 DS1. Supporters, tot dan!