• Pacelli – HVBS (15-5) 33-18

Na vorige week een dramatische wedstrijd te hebben gespeeld tegen AES hebben de dames de koppen bij elkaar gestoken en de draad weer goed opgepakt. Er werd namelijk overtuigend gewonnen van HVBS uit Spakenburg, eindstand 33-18.

Vanaf minuut 1 waren de dames geconcentreerd bezig met de wedstrijd. De dekking stond goed en kansen werden goed afgemaakt, dit leidde al snel tot een 7-2 voorsprong. De gehele eerste helft hielden de dames goed de snelheid erin waar HVBS geen antwoord op had. Daarnaast stond de 4e lijn ook goed en dit leverde mooie aanvallen op. De ruststand was 15-5.

In de rust werd aangegeven dat we gewoon ons eigen spel moesten blijven spelen, dus veel op snelheid en de kansen die we kregen moesten we benutten. De keepers van HVBS kwamen goed naar voren en daar wilden we nog wel eens intrappen dus daar werd nog eventjes goed op gewezen. Verder was de coach goed tevreden en moesten we vooral zo door blijven gaan.

De tweede helft speelde Pacelli verder hun eigen spel en zo breidden de dames de score mooi uit. Echter, na 10 minuten begon de dekking te verslappen. Er werd niet meer fel uitgestapt op de opbouwers waardoor deze vrijuit van afstand konden schieten . Gelukkig liepen de eigen aanvallen wel nog steeds goed en werden fouten van de tegenstander direct afgestraft waardoor duidelijk was dat de 2 punten sowieso in huis bleven.

Al met al een goede wedstrijd waar we met opgeheven hoofd op terug kunnen kijken. Tevens hebben we mooie complimenten van de coach van de tegenpartij gekregen die we in onze zak kunnen steken. ‘ De beste ploeg die ik heb gezien in deze klasse. Behoorlijke dekking, goede keepsters en een ploeg die toe slaat op fouten van de tegenpartij. Goede break-out, goed aanvalspatroon. De complimenten!’.

Volgende week spelen we op zaterdag 10 december een uitwedstrijd tegen Wesepe DS1, in Olst om 20:15.