• Wesepe 1 - HV Pacelli 1 (16-10) 26-24

10-12-2016 - Afgelopen zaterdagavond speelden de dames van Pacelli haar laatste uitwedstrijd van 2016 tegen de dames van Wesepe in Olst. Pacelli kent Wesepe al een enige tijd van de afgelopen jaren en dit is een tegenstander waar Pacelli altijd wat lastig tegen speelt. Pacelli stond op de 2e plek en Wesepe stond op de 6e plek met 4 punten verschil. In de bovenste regionen staan diverse teams dicht op elkaar, dus het was belangrijk deze wedstrijd te winnen om de koppositie in het zicht te houden.

In de voorbespreking is duidelijk gezegd dat we van ons zelf uit moesten gaan en op tempo moesten spelen. In de wedstrijden van het afgelopen seizoen werd uit verloren en thuis nipt gewonnen voornamelijk door technische fouten en veel balverlies. Het was zaak dit in deze wedstrijd anders te doen. Helaas was er de eerste minuten weinig te zien van deze afspraken. In de eerste 3 aanvallen wist Wesepe eenvoudig het doel te vinden en werden door Pacelli open kansen gemist, meteen 3-0 achter. Pacelli wist dit in korte tijd toch weer gelijk te trekken, maar helaas ging de rest van de eerste helft niet veel anders als het begin. Slordige passes, veel balverlies en kansen missen. Pacelli liet Wesepe in haar spel komen waardoor de ruststand 16-10 was.

Het was in de rust voor iedereen duidelijk dat dit anders zou moeten in de 2e helft. De afspraken nakomen, feller aanpakken en initiatief nemen, dat zouden we gaan doen om dit verschil recht te trekken.

Na het fluitsignaal voor de 2e helft, begonnen we sterker. We gingen meer op snelheid spelen en door een aantal breaks kwamen we langzaam wat dichterbij. Na een kleine 5 minuten spelen kreeg Kelly helaas een rode kaart. Maar daardoor liet de rest van het team zich niet aan de kant zetten. We gingen vol door en kwamen zelfs tot 2 doelpunten verschil terug met nog ruim een kwartier spelen. Daarna kwam er een wat zwakkere fase waarin we weinig scoorden en Wesepe er wel een aantal in deed. Aan het einde werden we weer feller en liep het weer makkelijker waardoor we wederom dichterbij kwamen. Maar helaas was de wedstrijd voor ons net te kort en was de eindstand van 26-24 het hoogst haalbare. Het verschil van de eerste helft was te veel en dat gat hebben we niet kunnen dichten.

De rest van de teams bovenin heeft wel gewonnen, waardoor we nu terugzakken naar de 3e plek.

Aanstaande zaterdag, 17 december, spelen we tegen HV Lettele, die 2 punten onder ons staan. We hebben het zelf in de hand tegen hen en moeten zorgen dat we de punten in Zieuwent houden. De steun van ons publiek kunnen we daarbij goed gebruiken. We zien jullie graag om 19.30 in het Sourcy Center.