• Pacelli Dames 1 – Heeten dames 1 (17-13) 40-22

28 januari 2017 - Afgelopen zaterdag 28 januari stond er weer een thuiswedstrijd op het programma tegen de dames van Heeten 1. In de uitwedstrijd tegen Heeten werd er ruim gewonnen door Pacelli en gingen de punten mee naar huis. Heeten staat nu op een 11de plek dus een overwinning zou voor Pacelli moeten kunnen.

In de beginfase van de wedstrijd liep het redelijk gelijk op. Pacelli wist dat de aanvallen van Heeten veel door het midden zouden gaan. Helaas hadden we in de eerste helft hier te weinig vat op. Heeten kon te makkelijk blijven scoren. Onze dekking stond niet goed. We stonden te veel 1 op 1 en gaven elkaar te weinig rugdekking. Daardoor gingen we met een ruststand van 17-13 in het voordeel van Pacelli naar de kleedkamer.

In de rust werd er gezegd dat we meer moesten samenwerken als een team. We moesten elkaar meer helpen in de dekking en uitstappen op de opbouwers, zodat ze niet van afstand konden schieten. In de aanval moesten we meer op snelheid gaan spelen. Zo gezegd en nu nog uitvoeren in de tweede helft.

De tweede helft had Pacelli er zin in. Ze kwamen goed uit de kleedkamer. De dekking stond goed en we gaven rugdekking waar nodig was. Er stond in de dekking nu meer een team. De aanvalsmachine werd bij Pacelli ook geopend. De aanvallen moesten op snelheid gespeeld worden en dat deden de dames ook. Veel snelle aanvallen waardoor er makkelijk gescoord kon worden. De tweede helft was Heeten 1 vermoeid, waardoor wij op volle snelheid door konden gaan en konden gaan werken aan ons doelsaldo. In de tweede helft heeft Heeten 1 geen kans meer gehad om dichterbij te komen en daardoor was de wedstrijd niet meer spannend. De wedstrijd eindigde in een 40 – 22 voordeel van Pacelli. Een mindere eerste helft, maar een goede tweede helft.

De tweede helft van de wedstrijd nemen we mee naar volgende week zondag. Op 5 februari spelen de dames van Pacelli een uitwedstrijd tegen OBW om 12:55 in de Lentemorgen in Zevenaar. OBW staat op een 9de plek en de punten wil Pacelli graag mee naar huis nemen. Dus kom ons allen weer aanmoedigen. Tot dan!