• Auto van Ewijk/LHC DS1 – Pacelli DS1 18-25 (5-9)

26-11-2017 - Afgelopen zondag stond er een uitwedstrijd op het programma, ditmaal tegen LHC uit Lemelerveld. LHC had uit 7 wedstrijden 4 punten behaald, Pacelli daarentegen had 10 punten uit 6 wedstrijden.

Kijkende naar de ranglijst zou Pacelli, bij goed spel, de wedstrijd moeten kunnen winnen. Datgene werd ook meerdere malen benadrukt tijdens de voorbespreking. Het was belangrijk dat de dames hun eigen niveau zouden behalen en daarmee de twee punten mee naar huis konden nemen.

De wedstrijd begon echter moeizaam. Na ongeveer 5 minuten viel pas het eerste doelpunt, aan de zijde van LHC. Pacelli kwam 1-0 achter. Daarna werd er over en weer gescoord, het ging gelijk op. Aan het einde van de 1e helft lukte het de dames van Pacelli om de voorsprong iets verder uit te bouwen, naar een verschil van 4 doelpunten. De ruststand was dan ook 5-9 in het voordeel van Pacelli.

In de rust werd besproken dat de gecreëerde kansen beter moesten worden afgemaakt. Ook was het belangrijk dat er met iets meer snelheid gespeeld zou worden. Met deze aanwijzingen begonnen de dames aan de tweede helft.
    De tweede helft werd goed begonnen, er werden voldoende kansen gecreëerd die ook mooi werden afgemaakt. Hierdoor kon Pacelli de voorsprong uitbouwen naar 12 doelpunten verschil. De laatste 10 minuten werd er toch weer wat weggegeven, de dekking stond minder goed en ook de afronding was niet scherp genoeg. Toch was Pacelli gedurende de hele wedstrijd sterker en was de overwinning van 18-25 dan ook verdiend.

Volgende week zaterdag 2 december spelen de dames een thuiswedstrijd tegen Havas, op dit moment de nummer 1 van de competitie. De balsponsor tijdens deze wedstrijd is de SPAR. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, hopelijk tot dan!

De afgelaste wedstrijd van 18 november j.l. tegen Nieuw-Heeten wordt op dinsdag 12 december om 19:15 ingehaald in het Sourcy Center in Zieuwent.