• HV Pacelli 1 – Havas 1 (12-14) 22-22

02-12-2017 - Afgelopen zaterdag stond er een thuiswedstrijd op het programma, ditmaal tegen Havas, de beduchte koploper. De koploper die met 15 punten bovenaan staat. Zouden de dames van Pacelli de punten thuis houden of zou Havas ze mee naar huis nemen? Eén ding was zeker, dit zou een spannende wedstrijd worden, die invloed zou hebben op de ranglijst.

Toen het fluitsignaal luidde, gingen beide partijen er voor de volle 100% voor. De score werd na enige tijd geopend door Havas. Deze voorsprong werd groter tot een stand van 1-4 in het voordeel van Havas. De dames van Pacelli lieten het hier niet bij zitten. Na mooie acties en een strakke verdediging kwam Pacelli bij tot een stand van 7-7. Het liep redelijk gelijk op en de dames gingen de rust in met een 12-14 achterstand.

De tweede helft hadden de dames van Pacelli de focus goed op de dingen die benoemd werden in de rust. Door sneller spel en veel beweging op de cirkel kon Pacelli de koploper goed bijhouden. Het ging de hele tweede helft redelijk gelijk op met het scoren. Havas stond vrijwel de hele tweede helft voor, maar de dames van Pacelli trokken steeds goed bij. Dat maakte het een enorm spannende tweede helft. De wedstrijd werd afgesloten met een gelijke stand in de laatste minuut: 22-22.

Volgende week zaterdag 9 december spelen de dames een uitwedstrijd tegen HVBS in Spakenburg. Misschien tot dan!
    De afgelaste wedstrijd van 18 november 2017 tegen Nieuw-Heeten wordt op dinsdag 12 december om 19:15 ingehaald in het Sourcy Center in Zieuwent.