• Fortissimo 2 - HV Pacelli 1 (10-13) 19-29

14 februari 2016 - De dames van Pacelli moesten afgelopen zondag al vroeg vertrekken richting Cothen omdat daar om 11.00 uur de wedstrijd tegen Fortissimo al op het programma stond. Fortissimo heeft na 16 gespeelde wedstrijden in de hoofdklasse B nog altijd 0 punten. Pacelli staat op een derde plek met 23 punten. Gezien de ranglijst moet deze wedstrijd geen probleem zijn.

Fortissimo speelt met hars en dat weer even wennen was voor Pacelli. Begin 1e helft werd slordig begonnen door onder andere balverlies. Zo stond het na 6 minuten nog maar 1-2 in het voordeel van Pacelli. Door met name snellere aanvallen kon Pacelli makkelijker scoren in het doel van Fortissimo. Fortissimo zocht met name veel de cirkel op en maakten er lange aanvallen van. Zo gingen de dames van Pacelli en Fortissimo de rust in met een voorsprong van 10-13 in het voordeel van Pacelli.

In de rust werd gezegd dat we er nog even een schepje bij bovenop moeten doen om een verdere uitbreiding van doelpunten te pakken. En zo begonnen we dan ook de 2e helft. Pacelli begon de 2e helft sterker en kon dan ook al snel verder uitlopen op Fortissimo. Door middel van snelle aanvallen, breaks, individuele acties en goed uitgespeelde aanvallen konden de dames van Pacelli al snel het verschil maken. De dames zijn uiteindelijk het veld afgelopen met een eindstand van 19-29 in het voordeel van Pacelli. Helaas niet zo??n dikke uitslag als de vorige keer tegen Fortissimo (34-12 in het voordeel van Pacelli) maar we zijn tevreden.

Zo staan we nog steeds op een derde plek maar nu met 25 punten. Volgende week zaterdag avond 21 februari om 19.30uur in het Sourcy Center spelen de dames van Pacelli weer een thuiswedstrijd tegen de dames van OBW uit Zevenaar. Ook is dit de eerste wedstrijd op het nieuw gelegde vloer in het Sourcy Center. We hebben er zin in. Tot dan!