• HV Pacelli DS1 – DFS Arnhem DS1 (17-6) 31-15

Op zaterdag avond 1 december 2018 speelden de dames van Pacelli een thuiswedstrijd tegen de DFS Arnhem 1. Een nog onbekende tegenstander voor de dames. Voorafgaand aan de wedstrijd stond Arnhem op plek 5 in de ranglijst. Ze hadden enkele wedstrijden gewonnen en een aantal verloren, met telkens wisselende uitslagen. Leuk, een nieuwe tegenstander. Daarbij moet je namelijk uitgaan van je eigen krachten en die hebben ze bij Pacelli wel.

Geconcentreerd en enorm sterk begon Pacelli aan de wedstrijd. De dekking stond als een huis, wat wel te zien was aan de tussenstanden. Na enkele minuten was het 6-0 voor Pacelli en na ongeveer tien minuten was het 9-1. Een goed samenspel en mooie individuele acties in de aanval wisselden elkaar af. Een flitsende start dus, wat resulteerde in een ruststand van 17-6.

De tweede helft begon Pacelli wat minder geconcentreerd. De dames hadden last van onnodig balverlies en slordigheidsfoutjes. In de aanval waren ze te chaotisch en maakten ze verkeerde beslissingen. Desondanks domineerden ze ook de gehele tweede helft. Al met al leidde dit tot een eindstand van 31-15 in het voordeel van de thuisploeg. De punten bleven weer in Zieuwent!

Volgend weekend spelen de dames van Pacelli nogmaals een thuiswedstrijd. Dan spelen ze om 19.30 uur tegen Bentelo DS2. Een spannende pot. Zij staan namelijk 3e in deze competitie. Hopelijk tot dan!