• ESCA-Handbal DS1 - HV Pacelli DS1 (13-12) 25-24

Na de verloren wedstrijd tegen Lettele vorige week, had HV Pacelli DS1 deze week weer iets recht te zetten. Zaterdag 19 januari speelde HV Pacelli DS1 haar tweede uitwedstrijd van de tweede competitiehelft tegen ESCA-Handbal DS1 in Arnhem. Nu Pacelli met twee punten los stond van de nummer 2 in de ranglijst, was het noodzaak dat de punten mee moesten naar Zieuwent.

Met vier keer zo veel publiek dan de tegenstander, goede en positieve moed begon Pacelli aan deze wedstrijd in Arnhem. Echter begonnen ze minder scherp dan ze zelf hadden gewild. Al snel stond het 3-0 voor ESCA. Met nu nog 55 minuten te spelen is er natuurlijk nog niets bepaald, maar er moest wel degelijk wat veranderen aan de felheid bij Pacelli. Een penalty hielp de ploeg van Carla Ensink naar het eerste doelpunt: 3-1. In de aanval kwam het niet echt op gang, en ondanks dat de verdediging prima stond, kon ESCA nog een aantal keer tot scoren komen. Zo stond het al gauw 11-8 in het voordeel van ESCA. Gelukkig kon Pacelli het gat van 3 doelpunten nog kleiner maken en ging de ploeg met een 13-12 achterstand de rust in.

Er moest zeker wat veranderen, te beginnen met meer felheid, meer inzetten en vaker een snelle aanval opzetten. Pacelli kwam hiermee zelf tot de conclusie dat ze teveel meegingen in het wat tragere spel van de tegenstander. Er kon zeker nog wat veranderen en zo startte Pacelli de tweede helft opnieuw met goede moed, in de hoop de wedstrijd nog te kunnen omkeren.

Het eerste doelpunt in de tweede helft was dan ook van Pacelli, en het stond weer gelijk. Maar ook ESCA was nu gebrand om aan de goede kant van de score te blijven, en dat deden ze dan ook. Pacelli heeft zeker een aantal goede kansen gecreëerd, en laten zien dat het niet altijd moeilijk hoeft te zijn om tot een doelpunt te komen. Desondanks, heeft de ploeg het zichzelf toch te moeilijk gemaakt, en kwamen aanvallen niet goed tot uiting. Tot vlak voor het einde, Pacelli een voorsprong maakte van 23-24, en de spanning weer terug keerde in de wedstrijd. Helaas duurde de euforie niet lang, want ESCA kreeg in de laatste 2 minuten twee penalty’s en twee keer twee minuten in hun voordeel, en met succes.

Zo eindigde de zwaarbevochten wedstrijd in een net verloren wedstrijd voor Pacelli: 25-24. Het was een echte penalty-wedstrijd, met 4 penalty’s voor en 7 tegen. De eerste plaats moeten ze nu delen met de andere titelconcurrent. Pacelli heeft, net als vorige week, haar niveau niet gehaald. Ontzettend jammer, maar het is niet anders. Wel willen we het meegereisde publiek bedanken, maar helaas hebben we ze geen mooie handbalwedstrijd kunnen geven.

Volgende week speelt Pacelli DS1 weer een thuiswedstrijd tegen OBW DS1. De meiden hebben de punten hard nodig dus kom ze aanmoedigen, 26 januari, 19:30, Sourcy Center Zieuwent.