• HV Pacelli DS1 - OBW DS1 (15-15) 33-25

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen OBW op het programma. Alhoewel OBW op dit moment onderaan staat, is de ‘streekderby’ altijd een moeizame wedstrijd. De uitwedstrijd eindigde dan ook in een stand van 15-23 in het voordeel van Pacelli. Daarnaast was OBW in de tweede seizoenshelft nog ongeslagen. Maar Pacelli had gezien de laatste twee wedstrijden wat goed te maken en was zeker niet van plan om de punten weg te geven. Tijdens de voorbespreking werden de speelsters extra op scherp gezet door Carla.

Het begin van de wedstrijd was echter wel wat moeizaam. Gedurende de eerste helft gingen Pacelli en OBW de hele tijd gelijk op en lukte het Pacelli niet om uit te lopen. Vooral van afstand had OBW een aantal scherpe schoten waar de verdediging van Pacelli op dat moment niet op bedacht was. Aan de andere kant werden een aantal kansen van Pacelli niet goed benut, waardoor ze de rust in gingen met een gelijke stand van 15-15.

Tijdens de rust werd door Carla gezegd dat we scherper moesten verdedigen en sneller de aanval in moesten. En dat was precies wat Pacelli de tweede helft heeft gedaan. Het lukte de speelsters om weer hun eigen spelletje te gaan spelen waardoor ze uit konden lopen tot een voorsprong en tevens een eindstand van 33-25. Na twee wat mindere wedstrijden voelde het goed om het vertrouwen weer terug te hebben gevonden en de punten thuis te kunnen houden.

Aankomende zaterdag reizen de speelsters van Pacelli af naar Olst voor de uitwedstrijd tegen Overwetering. Deze zal om 19.15 zijn in de sporthal De Hooiberg. Overwetering staat op dit moment op de vijfde plek en is een erg sterke tegenstander waar Pacelli het vaak moeilijk tegen heeft. De trouwe support heeft de speelsters afgelopen wedstrijd goed geholpen dus hopelijk zien we jullie zaterdag daar!