• Travelbags/HV Zwolle DS1 - HV Pacelli DS1 (9-13) 23-26

Afgelopen zondag speelden de dames van Pacelli een uitwedstrijd tegen dames 1 van Travelbags/HV Zwolle. Thuis werd de wedstrijd gewonnen met 26-17 in onze mooie thuis plaats Zieuwent. In ons achterhoofd hielden we de gedachten dat Zwolle thuis sterk staat. Ze hadden thuis namelijk onze grote concurrent Lettele verslagen.

Om 10.30 vertrokken de dames samen met ze allen in het busje naar Zwolle, vol goede moed en zin om de twee punten weer mee naar Zieuwent te nemen.
    De start van de wedstrijd verliep minder goed als toen de dames thuis tegen Zwolle deden. Pacelli had moeite met de stuiterbal waar mee gespeeld werd waardoor het afronden in het begin wat stroever ging. Helaas had Zwolle meer ervaring met deze bal. Maar dat zette de dames van Pacelli niet aan de kant, want er werd geknokt in de wedstrijd. De ruststand was uiteindelijk 9-13 in voordeel van Pacelli.

In de rust was er veel spanning omdat het minder makkelijk verliep dan we hoopten. Pacelli moest even een tandje erbij doen, om te laten zien wat ze kunnen en we niet zomaar uit het veld te slaan zijn. Met deze instelling begonnen ze dan ook aan de tweede helft. De tweede helft waren de dames van Pacelli goed gemotiveerd, helaas had ook Zwolle een bespreking gehad waarin ook zij tot de conclusie waren gekomen dat ze zouden laten zien wat ze kunnen.

De wedstrijd liep redelijk gelijk op, de dames van Pacelli hebben wel telkens voor gestaan maar niet met het verschil aan doelpunten wat de dames normaal hebben. De laatste 10 minuten van de wedstrijd waren een en al chaos. Pacelli stond met drie punten verschil voor op Zwolle, maar doordat er nog 10 min gespeeld moesten worden was dit een spannende strijd.
    De dames hebben tot de laatste minuut alles gegeven waardoor ze met de winst naar huis gingen. De uiteindelijke stand was 23-26 voor Pacelli. De terugweg werd het dan ook uitgebreid gevierd in de bus.

De volgende wedstrijd is 9 maart waarbij Pacelli het opneemt tegen HVBS DS1, om half 8 in het Sourcy.