• HV Bentelo DS1 - HV Pacelli DS 1 (8-7) 22-15

Na een succesvolle voorbereiding waarin zeven van de acht wedstrijden gewonnen werden, was het op zaterdag 28 september tijd voor het echte werk voor de dames van Pacelli. Nieuw seizoen, nieuwe tenues, nieuwe competitie en daarmee ook nieuwe tegenstanders. Afgelopen seizoen heeft Pacelli al wel tegen het tweede team van HV Bentelo gespeeld en afgelopen zaterdag mochten ze aantreden tegen het eerste team.

De dames begonnen wat onwennig en voorzichtig aan deze wedstrijd. Afgelopen weken is er regelmatig getraind met hars omdat we dat dit seizoen vaker tegen gaan komen. Toch ging het niet vanzelf in de aanval en Pacelli bleek toch nog wat meer moeite met de bal te hebben dan ze hadden gehoopt. Er werd ook zeer weinig gescoord aan beide kanten in de eerste helft, zo stond het na 10 minuten 2-1 in het voordeel van Bentelo. Maar ook Bentelo had moeite met de wedstrijd en kon nog maar weinig profiteren van de slordigheid bij Pacelli. In de rust stond het dan ook nog maar 8-7 in het voordeel van Bentelo. In de rust werd er besproken dat Pacelli toch meer concentratie bij het spel moesten houden want ze kunnen veel beter.

In het begin van de tweede helft kreeg Pacelli toch wat meer controle over de bal en de score ging nog steeds gelijk op. Pacelli kwam vaker tot het creëren van goede kansen en het scoren van doelpunten. Op een gegeven moment wist Bentelo toch een voorsprongetje van 3 à 4 doelpunten voor te blijven op Pacelli en dit verschil werd niet meer verkleind. Sterker nog, het verschil werd vergroot en Bentelo won uiteindelijk de wedstrijd met 22-15.

Zo eindigde het debuut van Pacelli in de Tweede Divisie in een teleurstelling, omdat dit verlies niet nodig was geweest en er had zeker meer in gezeten. Maar goed, koppen omhoog en op naar de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen op 5 oktober 2019 om 19:30 in het Sourcy Center tegen Zenderen vooruit/Bornerbroek. We hopen jullie daar allen te zien!